https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/december/shopping-p.jpg
Stil

8 hemmelige shoppingtips butikkerne hader

13. december 2013
af Q.dk, redaktionen
Julen er, udover en glædelig tid, for mange en voldsom belastning for økonomien. Her får du en guide til gode sparretips, der med garanti kan reducere omkostninger på gaver – uden at det går ud over modtagerens glæde.

1. Rabatkoder

Mange butikker, fysiske såvel som netbaserede, udbyder rabat- og kampagnekoder for at markedsføre sig selv. Der er typisk besparelser på op til 30 procent på udvalgte kampagner, så der er rigtig mange penge at spare på attraktive varer.

Skal du have fat i koderne, er det klart nemmest at søge rabatkoder online. Virksomheder som e-rabatkoder.dk tilbyder kodegaranti, i modsætning til de fleste andre rabatkodesider, hvilket betyder, at koderne på sitet altid er brugbare og højaktuelle:

- Hos e-rabatkoder.dk kan du finde de seneste rabatkoder fra en lang række online butikker som Asos, Zalando og Smartguy . "Vi garanterer at rabatkoderne virker, så du ikke spilder tid på en at forsøge dig med koder der ikke virker - hvilket kan være en frustrerende oplevelse" forklarer Ian Rosenfeldt, der er partner på e-rabatkoder.dk

Se flere rabatkoder på e-rabatkoder.dk

2. Dealsites

En anden effektiv måde at spare penge på er via de såkaldte 'dealsites' som Bownty.dk, downtown.dk og sweetdeal.dk. Det er alt fra middage over rejser til skønhedsbehandlinger, der kan spares penge på, og ofte er der besparelser på helt op til 30 - 50 procent.

3. Prissammenligning

Husker du at tjekke prisen inden du handler? Mange glemmer det i farten, og går dermed glip af kæmpe besparelser! Der findes flere sider på nettet med speciale i prissammenligning som for eksempel priser.dk og pricerunner.dk, og du kan faktisk også downloade prissammenlignings apps til både iPhone og Android. Så kan du tjekke prisen, mens du står i butikken. Husk dog altid at tjekke lagerstatus ved prissammenligningen, for varen kan være udsolgt, eller have ukendt leveringstid.

> Sådan forbrænder du 1000 kalorier uden at forlade dit hjem - se hvordan her

4. Prisgaranti

Prisgaranti kan være falsk tryghed, men I mange tilfælde er det faktisk en reel sikkerhed for dig, især når du handler i fysiske butikker. Det eneste du skal huske, er at shoppe i de butikker, der tilbyder en ordentlig prisgaranti. Handler du f.eks. hvidevarer, køkkenudstyr eller elektriske artikler til personlig pleje, så er Skousen.dk det sikre valg, da de matcher priserne på nettet (se Skousens prisgaranti).

5. Returret

Hvis butikken ikke har prisgaranti, og du ikke har tid til at tjekke prisen, så sørg i det mindste for at butikken tilbyder en ordentlig returret. Online har du altid 14 dage til at fortryde købet og returnere varen, hvorefter butikken skal refundere det fulde beløb. Du skal dog som udgangspunkt selv betale returfragten, hvis du fortryder købet, men flere onlinebutikker tilbyder gratis fragt og gratis bytte, men kun få tilbyder gratis retur. En af de få undtagelser er zalando.dk, som tilbyder gratis fragt, gratis retur og 30 dages fuld returret (se Zalandos returret).

> Sådan kommer du igennem julen uden at tage på - se løsningen her

6. Udenlandske onlinebutikker

Der kan være store besparelser at hente på mærkevarer ved at shoppe i udlandet. Mange udenlandske onlinebutikker henvender sig oven i købet allerede til det danske marked, heriblandt ASOS og Zalando. Importører af mærkevarer sørger for at kommunikere og, i en vis udstrækning, håndhæve vejledende udsalgspriser, hvilket især er tilfældet for udenlandske mærkevarer. Ved at kombinere eksempelvis rabatkoder med udenlandske netshops der tilbyder billige mærkevarer, kan du spare endnu mere.

7. Outletshopping

Hvis du kan leve med, at varerne ikke absolut skal være det nyeste nye, er der virkelig mange penge at spare ved at gå på outletshopping. I udlandet har der i mange år eksisteret deciderede outletbyer, men det er først indenfor de seneste år, at Danmark er kommet godt med. I dag findes der kun én dansk outletby, Ringsted Outlet, hvor du kan spare 30-80 procent på din shopping. Yderligere to outletbyer er på vej i henholdsvis City2 i Høje Tåstrup (åbner juni 2014) og Holmstaden i Kolding (åbner 2015), så det er en tendens, der virkelig er på vej. På outletguiden.dk kan du finde en liste over danske outlets, og her kan du også finde lister over lagersalg og outletmesser over hele landet.

8. Køb brugt

At købe brugt er måske en kende mere besværligt end de andre handelsformer, men er du tålmodig og en god købmand, kan du spare rigtig mange penge ved at købe brugt. Der findes online markedspladser, hvor du kan finde både nye og brugte produkter, bl.a. trendsales.dk der sælger brugte og nye mode og skønhedsartikler, billigespil.dk hvor du kan købe brugte konsoller og spil til PC og spillekonsoller og dba.dk, hvor du kan spare rigtig mange penge på alt mellem himmel og jord, hvis du er villig til at gøre en indsats.

> De bedste webshops til dig der ikke er en standardstørrelse

Træt af for høje priser? Brug en rabatkode næste gang du handler på Zalando! Find din her rabatkoder zalando

Læs også