https://imgix.femina.dk/media/9b0c1aba4e1f4691a13d2d0bb7c17ba5.jpg
Stil

70'ernes hittaske i nyt design

28. september 2010
af Jannie Sundgaard Kristensen
I oktober udstilles seks nydesignede udgaver af det danske taskefirma, Decadents, version af 70'ernes klassiske lædertaske. Efterfølgende bortauktioneres taskerne på Lauritz.com til fordel for Kræftens Bekæmpelse

Da Karina Mundt for fem år siden startede taskefirmaet Decadnet, var det med inspiration fra 70'ernes klassiske kernelædernet, som hendes mor altid gik med. Retroversionen er siden blevet en stor succes.

Idéen med at få seks danske designere til at redesigne den klassiske 70'er-taske bunder i et ønske fra Karina Mundt om at støtte en vigtig sag som kræft på en anderledes og ny måde. De nydesignede tasker kan opleves i Magasin i København de første to uger i oktober, hvor de udstilles. Herefter bliver de sat til salg på lauritz.com, hvor pengene går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/d9fbe2892cd2415bb303f297d459a931.jpg

De seks designere er:

Kristine Mandsberg: Designuddannet i både Danmark og England. Nomineret til Politikens talentpris 2009. Hun har blandt andet designet tekstilprint for IKEA, som er til salg netop nu.

Fnubbu: Bag mærket gemmer designer Signe Møller Jensen sig. Hun er uddannet designer i 2007 og har sin helt egen finurlige og farverige stil. Det kommer især til udtryk på print og i strik af eksklusive materialer som silke, uld og cashmere.

Iben Høj: Startede i 2003 sit eget brand efter at have arbejdet freelance for blandt andre Marc Jacobs og Donna Karen. Hendes stil er florlet strik i de lækreste materialer med stor sans for detaljer.

Ole Yde: Vandt i 2005 Illums Design Award. Han formår at fremhæve det bedste ved kvinder med fokus på klassisk feminin skønhed med sofistikerede designs i eksklusive materialer.

Sarah Becker: Har tøjmærke i eget navn og har blandt andet arbejdet for mærker som Fendi og Max Mara. En multikunstner, der sætter aftryk på designverdenen.

Wackerhaus: Brandet vandt Max Factors Talent Award i 2010 og nyder stor anerkendelse nationalt såvel som internationalt. Med rene liner og et underspillet look kombineres det maskuline med det mere skrøbelige og feminine.

Kan du godt lide Decadents stil? Så klik forbi deres webshop og se flere tasker HER

Læs også