https://imgix.femina.dk/media/article/7-boligtrends.jpg
Stil

7 boligtrends, du helt sikkert var med på i 2018

28. december 2018
af Redaktionen
Hvilke boligtendenser har været helt uundgåelige i løbet af det forgangne år? Vi har samlet syv trends fra 2018, du ret sikkert er stødt på - og måske også selv har investeret i.

1. Rispapirlampen

Der er nok flere af os, der har opfattet rispapirlampen som 'den midlertidige, nemme og billige løsning'. Den er nok stadig nem og billig, men midlertidigheden er muligvis dømt ude for nu. Den velkendte rispapirlampe omvendte selv de største skeptikere og blev et kæmpehit i 2018.

2. Den blomstrede pude

Blomster er lidt af en evergreen - desværre ikke i bogstaveligste forstand - og i år har de virkelig vundet terræn. Ikke bare i vaser på bordet, men i mange facetter af boligindretningen. Blomstrede puder blev for alvor et populært, dekorativt indslag - men det ér altså også en god måde at få lidt ekstra liv ind i boligen på.

3. Matisse-plakaten

Da Statens Museum for Kunst købte Henri Matisses 'Nymfe og faun', var prisen et tocifret millionbeløb. Den slags penge er der givetvis ikke mange af os, der har, og derfor giver det meget fin mening at købe hans fine streger i kunstplakater i stedet. (Og det er der rigtig mange af os, der har gjort!)

LÆS OGSÅ: 4 kreative tips til at indrette med planter

4. Violinfigenen

Stueplanter i potter har hittet i flere år, men i det forgangne blev de især de store og frodige af slagsen inviteret med indenfor. Violinfigenen, som egentlig er et hurtigt voksende træ, oplevede en helt særlig storhedstid, og hvis du ikke selv har investeret i én, har du sikkert en veninde, som har.

5. Unika keramik

Keramik er bestemt ikke en ny opfindelse, men 2018 blev for alvor et år, hvor vi fik øjnene op for den unikke, håndlavede af slagsen. Det er egentlig meget forståeligt, for der er altså noget charmerende ved at have brugskunst, som kun findes i et enkelt eksemplar.

LÆS OGSÅ: DIY: Lav din egen indbyggede reol af bogkasser

6. Noget lyserødt

På et tidspunkt først på året forestiller vi os, der har siddet en masse chefdesignere og har skullet beslutte sig for, hvad den allervigtigste trend i 2018 måtte være. Konklusionen har nok været: "Bare noget lyserødt, tak!". Lyserød har om noget domineret boligindretningen; både tallerkener, kopper, tekstiler, vægge og møbler.

7. Finurlige (og muligvis u-julede) julekugler

Julen må gerne være traditionel, og der er nogle fundamentale komponenter ved højtiden, vi helst ikke vil pille for meget ved. I år er der dog sneget sig 'julekugler' af lettere uortodoks karakter ind i hjemmets juleoppytning. Var det noget med en glimmerflamingo, en ophængt croissant ... eller enhjørning?

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også