https://imgix.femina.dk/media/article/1633-bolig-budgetfund.jpg
Stil

5 TIPS til din boligindretning på budget

26. august 2016
af Signe Munk Lund
Kribler det også i dine fingre, når du ser sæsonens nye boligvarer? For de fleste er økonomien den største hindring, når boligen skal opdateres. Men sådan er det ikke nødvendigvis. Her får du fem gode tips til, hvordan du fornyer din bolig uden at tømme pengepungen - og nederst giver vi dig 30 budgetfund til 100, 300 og 500 kroner.

1. Nye puder. Nyt betræk på puderne i sofaen er en hurtig måde at opdatere din stue. Hop ud i de skrappe farver om sommeren, mens vinteren kalder på mørke nuancer og måske også et fint tæppe i en blød (og varm) kvalitet. Zara Home, H&M Home og Ellos Home har mange fine pudebetræk og tæpper til få penge.

2. Ombetræk din sofa. En sofa eller en lænestol er dyre investeringer, som skal holde i mange år. Bliver du træt af farven eller stoffet, kan du jo vælge at ombetrække – til en ny, moderne farve eller gå tilbage til en mere klassisk. På den måde får du endnu flere år ud af dit dyre møbel.

3. Få styr på lyset. Lys og lamper er med til at skabe en hyggelig stemning i hjemmet. Men mange begår den fejl, at de glemmer at se hvilket lys, deres nye lampe egentlig giver, inden de køber den med hjem. Få styr på hvilke lamper der passer til hvilke rum med Feminas guide til lys i hjemmet HER. Er du på udkig efter en ny lampe, er Jysk et godt sted at starte. De har flotte lamper til en billig penge.

4. Alternativ til designmøbler. Drømmer du også om dyre designermøbler i dit hjem? Der findes mange vellignende alternativer til kendte designs i butikker som Søstrene Grene og Tiger, eller i supermarkedskæder som Bilka eller Føtex. På nettet er Ellos Home en klar favorit – med alt fra de runde sofaborde i marmor til rullende minibarer med kobberfinish og stole og reoler i cool design.

5. Mal løs. En væg eller en stol i en ny farve kan gøre store underværker i din indretning. De kan også hurtigt males over, når næste sæsons farve bliver introduceret.

Psst! Du kan også lave de nye tendenser selv. Hold øje med Femina.dk/DIY for spændende gør-det-selv-idéer.

Læs også