https://imgix.femina.dk/media/article/1516-festkjoler-art.jpg
Stil

20 smukke festkjoler til foråret

16. april 2015
af Ellen Victoria Volmer Eid
Så blev det endelig forår igen! Og med foråret kommer også fester, barnedåbe, konfirmationer og bryllupper i lange baner. Mangler du en ny kjole, så tag et kig på disse 20 smukke festkjoler, vi har samlet til dig.

Seks tips at huske, når du skal have festkjolen på

# Prioritér!

Vælger du en festkjole med mange detaljer, farver eller med glitter, broderi eller anden pynt, er det en god idé at skære ned på andre accessories, så du ikke får et alt for rodet look.

# Balancér makeuppen med kjolen

Igen – er din kjole fyldt med detaljer, bærer du hårpynt, voldsomme smykker eller andet, der tager opmærksomheden, kan du med fordel nedtone makeuppen, så det overordnede indtryk fremstår harmonisk og i balance.

# Kjolen behøver ikke have hovedrollen

Er din kjole helt enkel og minimalistisk, kan du sagtens bære en stor statementhalskæde til eller en lækker voluminøs cocktailring.

# Fremhæv dine fordele

Er der en del af din krop, du er særlig glad for, kan du sørge for at fremhæve den med de rigtige accessories. Er du glad for dine arme, kan du vælge en ærmeløs kjole, der fremhæver dem, og på samme måde kan du skjule de områder du er mindre glad for, med et sjal, et bælte eller et andet item.

# Pas på med at matche alt for meget

Det er fint at vælge accessories, der passer til din kjole, men pas med at matche alting. Bare fordi kjolen er rød, behøver stiletterne og clutchen ikke partout være helt den samme nuance. Fokusér i stedet på at skabe en overordnet helhed med farver, der komplimenterer hinanden i stedet.

# Overvej proportionerne

Overvej om din størrelse og højde passer til dét, du gerne vil tage på. Er du petit i størrelsen, er det ikke sikkert, at en voluminøs kjole vil klæde dig særlig godt, for der er risiko for, du forsvinder i den i stedet. Er du høj, vil du højst sandsynligt se fortryllende ud med et par lange øreringe, mens de vil tage al opmærksomheden, hvis du er petit. Balance er nøglen.

Kilde: ebay

5 tips til at vælge den rette festkjole

Se også: Hollywoodkvindernes smukkeste festkjoler

Læs også