112 for venskaber
Annonce
Se, lyt & oplev

Podcastanbefaling: Lyt med til 112 For Venskaber hos Heartbeats

15. maj 2024
Annonce for Toyota
Maria Jencel og Ida-Sophia vil gerne være venner. Hver uge lukker de dig – på sårbar, sjov og akavet vis – ind i et socialt eksperiment, hvor du kan følge et venskab blive til fra ingenting. Samtidig gør de deres bedste for at hjælpe dig, der lytter med, med dine venskabs-spørgsmål.
https://imgix.femina.dk/2024-05-14/toyota-logo.png

Dette er ‘112 For Venskaber’ – din venskabsambulance.

Podcasten er en del af et større samarbejde, vi har med Toyota her i foråret. I hvert afsnit skiftes Maria og Ida derfor til at hente hinanden og køre hen til studiet sammen i forskellige Toyota biler.

Premiere afsnit: Forår og lyst til at være single

“Hver gang det bliver forår, og jeg har perfekte dage med mine venner, spørger jeg mig selv, hvorfor jeg bliver ved at være kærester med min kæreste. Hvorfor giver foråret mig lyst til at være single?”, spørger dagens lytter.

Vi er rigtig glade for at fortælle, at en af Danmarks mest populære podcasts flytter til vores partnermedie Heartbeats. Det er ‘112 For Venskaber’ med de to værter, Maria Jencel og Ida-Sophia, som diskuterer lytternes altid svære dilemmaer, mens de udforsker deres egen blomstrende venneforelskelse.

Toyota

I det første afsnit kører Maria og Ida i en Toyota Prius Plug-in Hybrid. Bilen har vundet prisen for Årets Bildesign i Verden 2024. At bilen er en plug-in hybrid betyder, at den både har en forbrændingsmotor og en elektrisk motor. Den kan oplades og køre på elektricitet op til 86 kilometer. Herefter tager forbrændingsmotoren over, så du samlet set kan køre længere uden at skulle stoppe for at oplade.

Læs mere her.

https://imgix.femina.dk/2024-05-14/112-billede-1.png

I dette afsnit handler det blandt andet om, hvad der sker, når foråret sniger sig ind, og træerne begynder at springe ud. Det er nemlig det tidspunkt, sammen med januar, hvor flest mennesker med knas i forholdet slår op, viser et forskningsprojekt. Det er da også et af dilemmaerne, hvor en lytter skriver ind: Hver gang det bliver forår, og jeg har perfekte dage med mine venner, spørger jeg mig selv: “Hvorfor skal jeg blive ved med at være kæreste med min kæreste? Hvorfor giver foråret mig lyst til at blive single?”

Begge værter kender godt til frihedsfornemmelsen, som foråret lokker med, og den tvivl, som kan opstå, når alt går lidt for meget op i praktik i parforholdet.

”Det er normalt nogle gange at tvivle lidt på sit parforhold, og det betyder nødvendigvis ikke, at noget er galt – tværtimod. Det er jo netop, hvis man er lidt impulsiv eller nostalgisk, at man kan længes efter noget, eller som mig, forestille sig alle mulige ting, som kunne ske, hvis man havde valgt en anden sti i livet,” fortæller Ida-Sophia.

Forårskulder og aprilsnar

Omvendt mener Maria Jencel ikke, at foråret er et dårligt tidspunkt at slå op med sin kæreste, hvis lytteren allerede står med følelsen af, at de kommer til at slå op på et tidspunkt ude i fremtiden.

”Hvis det her er en relation, hvor hun kan mærke, at hun ikke skal være sammen med ham her resten af mit liv. Nogle gange kan man godt have en følelse af, at det her er et stop på vejen. Sådan har jeg i hvert fald haft det med nogle af mine kærester, så synes jeg ikke det er et dårligt tidspunkt at slå op,” mener Maria Jencel.

Lyt med, når de to værter også taler om deres holdning til fænomenet aprilsnar, og om dengang Maria Jencel i sine rebelske teenageår blev beskyldt for at have brændt Christianshavn Gymnasium ned.

Har du et venskabsdilemma, som du gerne vil have, at vi vender i podcasten, så skriv en mail til os på 112forvenskaber@heartbeats.dk.

Lyt med til podcasten her.

https://imgix.femina.dk/2024-05-14/112-billede-2.png

Læs også