5 gode grunde til at tage på familietur til Göteborg
Annonce
Rejser

5 gode grunde til at tage på familietur til Göteborg

8. juli 2024
Annonce for Stena Line og Liseberg
Skal du på sommerferie med børnene? Så husk, at alverdens sjov og leg ikke behøver at være mere end en færgeafgang væk. Her er fem gode grunde til at tage til Liseberg med Stena Line.
https://imgix.femina.dk/2024-07-01/Logoer.jpg

Feriesæsonen er for alvor skudt i gang, og det er tid til at krydre sommeren med sjove og hyggelige familiestunder – men hvad skal man opleve, når turen går til Göteborg?

Sverige er på mange måder en oplagt feriedestination, når man drømmer om en let tilgængelig familietur ud af landet. For selvom det kun føles som et stenkast væk fra Danmark – så er der rig mulighed for at skabe et både skønt og mindeværdigt afbræk fra hverdagen.

Når familieudflugten går til Göteborg, kan du i hvert fald se frem til et væld af smuk natur, børnevenlige attraktioner og hyggelige gader. Her er Skandinaviens største forlystelsespark Liseberg helt klart også et besøg værd.

Her har vi samlet fem sjove ting I kan opleve, hvis I tager på familietur til Göteborg og Liseberg

1. Start turen med en hyggelig færgetur, og oplev hjertet af Göteborg

Når turen går til Göteborg kan I med fordel starte med en hyggelig og afslappet tur på en af Stena Lines færger fra Frederikshavn. Her kan I se frem til et par rare timer, mens I nyder godt af de hyggelige faciliteter ombord.

Turen er let og overkommelig, tager kun 3 timer og 30 minutter og giver dig mulighed for at tage bilen med på ferien.

https://imgix.femina.dk/2024-07-01/SL-Header.jpg

Når I ankommer til Sverige, sejler I ind i hjertet af Göteborg. Göteborg er Sveriges næststørste by og er en skøn perle på landets vestkyst. Her bliver i mødt af snoede kanaler, historiske gågader og byens fine og opsigtsvækkende arkitektur.

Der er derfor masser af spændende ting, I kan se og opleve inden i når til hovedattraktionen Liseberg.

Tip! 

Efter en skøn tur på havet, er der rig mulighed for at fortsætte med andre sjove transportformer. Göteborg er nemlig fuld af ikoniske og charmerende sporvogne, der på eventyrlig vis kan fragte jer fra A til Z.

Hvis I drømmer om at gøre turen og transporten til Liseberg ekstra magisk, kan I derfor med fordel hoppe på en sporvogn. Her kan I nyde samværet, mens I betragter Göteborgs fine gader. I kan tage sporvognen fra flere af byens centrale placeringer.

Hvis I vælger at tage sporvognen til Liseberg kan I stå af ved stoppestedet ”Liseberg”. På den måde havner i lige ved indgangen til forlystelsesparken.

2. Oplev sjove forlystelser for både store og små

Når du besøger Göteborg, kan du næsten ikke undgå at blive betaget af Lisebergs oplyste og iøjnefaldende forlystelser. Den historiske forlystelsespark er en af de mest populære turistattraktioner i Sverige, og har siden 1923 været med til at danne rammerne for en masse gode familieoplevelser.

https://imgix.femina.dk/2024-06-27/Stena-Line---billede-5.png

Med hele 43 sjove forlystelser og attraktioner er der nok at gå på opdagelse i. For de mindste kan dagen meget vel stå på en tur i Kaninland, hvor man kan hilse på parkens søde kaniner. Man kan også tage forbi Børneparadis, der er fyldt med små, rolige karruseller og festlige legepladser.

Hvis man derimod elsker et godt sus i maven, kan man med fordel tage en tur i AtmosFear og Balder eller nogle af alle de andre vilde rutsjebaner Alt i alt byder parken på et hav af sjove oplevelser til mindebogen.

3. Tag på opdagelse i parkens smukke omgivelser

Hvis det ikke er alle i familien, der elsker forlystelser, så byder Liseberg heldigvis på meget andet. Nyd for eksempel de forskellige shows og koncerter under sommeren.

https://imgix.femina.dk/2024-06-27/Stena-Line---billede-3.png

Du kan også med fordel gå på eventyr i den smukke have – her vil du helt sikkert kunne nyde de skønne og livlige omgivelser.

4. Nyd en lækker frokost

Når sulten rammer er der rig mulighed for at gå på jagt efter en god kop kaffe, en candyfloss eller et lækkert måltid mad blandt Lisebergs mange temaresturanter. Her kan I nyde alt fra klassiske retter på 1923 til lækre seafood anretninger på Hamnkrogen.

Denne sommer åbner der desuden endnu en stor familieattraktion, da Liseberg-kaninerne åbner deres egen bistro ved Kaninscenen i Kaninlandet. Her kan I se frem til at få serveret familievenlige retter af de søde kaniner, mens I nyder en skøn frokost i samvær med familien.

5. Fuldend ferien med en skøn overnatning

Efter en lang og skøn dag i Liseberg er det tid til at ramme puden og nyde en god nats søvn. Her kan I med fordel fuldende turen med et af Lisebergs hyggelige overnatningssteder.

https://imgix.femina.dk/2024-06-27/Stena-Line---billede-4.png

I kan for eksempel bo på Liseberg Grand Curiosa Hotel, hvor der venter et ophold fuld af fantasi og magiske øjeblikke. Hvis I derimod drømmer om natur og afslapning, kan I i stedet vælge at sove i en hyggelig hytte på naturskønne Liseberg Village. Derudover er der ved et besøg på Liseberg Camping Askim Strand også rig mulighed for camping ved havet.

I har derfor mulighed for selv at kunne strikke den helt rette ferieoplevelse sammen – så den passer perfekt til den tur, I drømmer om.

Om Stena Line og Liseberg 

Stena Lines færger mellem Göteborg og Frederikshavn byder på en både hurtig og komfortabel rejse mellem Danmark og Sverige. Med tre færger koblet til ruten, en rejsetid på 3 timer og 30 minutter og flere daglige afgange, kan du altid finde et tidspunkt, der passer til din tidsplan.

Se her, hvordan du kan rejse med en af Stena Lines færger til Göteborg.

Ombord på Stena Lines færger kan du nyde lækre måltider i forskellige restauranter og caféer, mærke den friske havluft på soldækket, underholde dig selv med en række spil i Game Zone, eller lade de yngre børn lege i Happy World. Som et plus kan hele familien også finde gode tilbud på alt fra parfume og slik til elektronik og gaver.

Liseberg er et af Nordens mest besøgte turistmål, og rangeres som en af Europas bedste oplevelsesdestinationer. Siden 1923 har millioner af mennesker kunne mødes i forlystelsesparken, hvor man i løbet af tre sæsoner; sommer, Halloween og jul, kan nyde godt af 43 sjove forlystelser.

Ved at tage til Liseberg med Stena Line er der altså rig mulighed for at skabe en skøn og mindeværdig familietur.

Læs mere om Liseberg her.

Læs også