Cremet pasta med valnødder og sorte trompetsvampe
Mad

Cremet pasta med valnødder og sorte trompetsvampe

28. september 2013
af Mari Harjula, Johanna Ilander og Anja Leppänen
Foto: Arto Vuohelainen
Cremet pasta med valnødder og svampe er en dejlig lunende efterårsret. Opskriften er nem og resultatet er en lækker cremet pastaret.

4 pers.

Det skal du bruge
300-400 g sorte trompetsvampe eller champignoner
2 skalotteløg
1 spsk smør eller olie
2 dl madlavningsfløde
2-3 spsk kyllinge- eller grøntsagsbouillon
Salt, peber
1 spsk finthakket estragon eller 1 tsk tørret 2-3 spsk hakket persille
100 g mascarpone
1 stænk sherry eller madeira, kan udelades
400 g pasta, f.eks. tagliatelle eller penne
½ dl valnødder
Parmesan

Lad temaet for menuen være italiensk med svampe. Til forret kan du lave disse svampebruscetta. Få opskriften her

Sådan gør du
Rens svampene, og skær dem i mundrette stykker. Hak løgene, og lad svampe og løg stege i lidt olie eller smør i en gryde, til de er bløde. Tilsæt fløde, bouillon, salt, peber og krydderurter, og bring saucen i kog. Tilsæt mascarpone og evt. sherry eller madeira, og lad saucen koge igennem i 1 min.
Kog pastaen efter pakkens anvisning. Afdryp godt, og bland den godt med svampesaucen. Hak valnødderne, og hæld dem over retten sammen med friskrevet parmesanost inden servering.

Læs også