Julemad: Vaniljebagte rodfrugter i tallerken
Mad

Årets julemad: Vaniljebagte rodfrugter

21. december 2012
af Gitte Heidi Rasmussen
foto: Bjørn Jakobsen
Vaniljen tilfører både sødme og sætter et julepræg over rodfrugter, der giver din julemad lidt ekstra grovhed.

Tilbehør til din julemad - Vaniljebagte rodfrugter

(6 personer)

Ingredienser

1 kg rodfrugter f.eks. forskellige gulerødder, persillerod, pastinak og selleri
Andefedt, olie eller smør
1 stang vanilje
100 g nødder - gerne en blanding af valnødder, hasselnødder, pekan og mandler
Salt, peber
Persille

LÆS MERE: SØNDAG har samlet de 4 ultimative opskrifter til årets julemad, find opskrifterne her

Fremgangsmåde

Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker på skrå. Steg dem i 5 min. ved god varme i smeltet andefedt og en flækket vaniljestang.

Bland med grofthakkede nødder, hæld i et ovnfast fad og steg møre dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.

Smag til med salt og peber og drys med hakket persille inden servering.

Vild med rodfrugter, så prøv denne grove vintersalat, som også passer til anden, se opskriften her

Læs også