Mette Blomsterbergs opskrift på æblechips med kanel
Mad

Mette Blomsterbergs opskrift på æblechips med kanel

14. november 2011
af Mette Blomsterberg
Fotos fra «Blomsterbergs lækkerier til hele familien« og »Blomsterbergs søde sager«, begge politikens forlag.
Æblechips med kanel og vanilje smager vidunderligt. Her får du Mette Blomsterbergs opskrift. God fornøjelse!

Du får cirka 25 æblechips med kanel og vanilje ud af denne opskrift

Ingredienser:

½ vaniljestang

(stangen bruges også)

200 g rørsukker

4 dl vand

Saft af 1 citron

4 faste æbler

1 tsk stødt kanel

Vild du have mere som æblechips? Prøv disse bagte marcipanæbler

Sådan laver du Mette Blomsterbergs opskrift på æblechips med kanel og vanilje

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret på bordet med kniven, så kornene skilles ad.

Kom den hjemmelavede vaniljesukker, den halve, tomme vaniljestang, resten af rørsukkeret, vand og citronsaft i en gryde og giv det et kort opkog. Tag gryden af varmen og lad lagen svale et par min.

Skær æblerne (med skræl) i tynde skiver (ca. 2 mm) og kom dem ned i den stadig lune lage. Lad skiverne trække i lagen, til den er blevet kold.

Tag derefter æbleskiverne op af lagen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir i ét lag.

Bag æblechipsene i ovnen ved 60 grader i 8 timer. Tag dem ud, drys dem straks med lidt stødt kanel og lad dem køle helt af ved stuetemperatur.

Opbevar æblechipsene tørt i en tætsluttende beholder. De kan holde sig i op til 4-5 dage.

Læs også