
Vildsvin med rosmarin

Foto Columbus Leth
VILDSVIN MED ROSMARIN OG KARTOFFEL-PĂRE-FAD
1 stor vildsvinemĂžrbrad eller en almindelig svinemĂžrbrad
2 stilke rosmarin, plukket i nÄle
25 g smĂžr
2 spsk. madolie
SAUCE:
1 stort finthakket skalottelĂžg
3 dl rĂždvin
1œ dl hĂžnsefond
2 spsk. hakket rosmarin
salt og friskkvĂŠrnet peber
150 g koldt smĂžr
KARTOFFEL-PĂRE-FAD:
4 bagekartofler, vaskede
2 spsk. olivenolie
2 stilke rosmarin
havsalt og friskkvĂŠrnet peber
3 pÊrer, skÄret i mindre
stykker
SkÊr kartoflerne i smÄ terninger pÄ 1 cm, og rist dem i et smurt ovnfast fad med lidt salt, peber og rosmarin ved 180° i 20 minutter. Tag fadet ud, vend pÊrestykkerne i, og bag retten fÊrdig i 10 minutter.
Varm en pande op med smÞr og olie, til det er flot gyldent. Brun mÞrbraden pÄ alle sider, og tilsÊt rosmarin, salt og peber. Tag kÞdet af panden, og steg det fÊrdigt i en 180° varm ovn i ca. 6-8 minutter. Rist skalottelÞget pÄ panden, og hÊld rÞdvin pÄ sammen med hÞnsefond. TilsÊt rosmarin, salt og peber, lad det koge lidt, og jÊvn saucen med koldt smÞr. Anret kÞdet i skiver over kartoflerne, og dryp lidt af den gode skysauce over. Krydr med salt, peber og frisk rosmarin.
LĂŠs mere om: