Annonce
Mad
24. november 2025

3 trends: Sådan skal dit julefrokostbord se ud i år

Skal årets julefrokost afspejle tidens tendenser, må du både tænke i vegetariske alternativer og en borddækning, der balancerer tradition og tidens tendenser. Vi guider dig.
Af: Annonce for Schulstad
Schulstad

Foto: Schulstad

https://imgix.femina.dk/2025-10-22/schulstad-logo_rgb-1.png

“Rør blot ikke ved min gamle jul”. Sådan er der nogen, der har det, og så er der andre, der synes, det er sjovt at udfordre traditionerne lidt.

Vil du gerne følge tidens trends uden at give afkald på den velkendte (og vidunderlige!) julestemning, så skal du læse med her, hvor vi tipper til trends inden for både borddækning og smagsoplevelser.

Hvordan skal bordet se ud?

Savner du inspiration til årets borddækning? Vi har samlet 3 trends, der kommer til at præge julebordet anno 2025:

1. Naturlige elementer

Borddækningen skal være alt andet end steril. Bring naturen ind, og giv organiske elementer som frugter, bær, grangrene, pyntegrønt, kogler og grene plads ved årets julefrokostbord. Det skaber både hygge og varme – og en rød tråd til det julelandskab, der venter udenfor.

2. Nostalgi

Alt skal ikke længere være perfekt, glat og skinnende. I stedet får nostalgien en velfortjent rolle denne jul. Det ses i form af dekorationer som klassisk julepynt, blonder og sløjfer. Så giv plads til det charmerende og det ægte, og lad de glitrende og kunstige elementer træde i baggrunden.

3. Traditionelle farver

Julen har været mange farver gennem tiden. Guld, sølv og lilla. Men nu skal vi finde tilbage til kernen – tilbage til det røde og det grønne. De to farver skal dog ikke stå som mørkt i mørkt, men i dag sniger den lyse farve sig ind og giver julebordet et let og minimalistisk udtryk.

https://imgix.femina.dk/2025-10-22/Kopi-af-%7BES%7D_2552.jpg

Foto: Schulstad

Hvad skal I spise?

Flere og flere gæster omkring bordet spiser vegetarisk, og det kan du sagtens imødekomme uden at gå på kompromis med hverken smag eller julestemning. Herunder finder du en opskrift på en velsmagende og vegetarisk opskrift, der smager af jul, og som fint kan supplere de klassiske serveringer ved årets julefrokoster.

I centrum for hele julefrokosten står selvfølgelig rugbrødet. Retten her serveres på en bund af et saftigt og smagsrigt rugbrød, Schulstad Signaturbrød Fanø, som med fordel kan sendes rundt igen og igen og bruges til alt fra sild til fiskefilet eller vegetariske toppings.

https://imgix.femina.dk/2025-10-22/Kopi-af-%7BES%7D_2526.jpg

Foto: Schulstad

Hvem ta’r brød med?

”Hvem tager brød med?” er en tilbagevendende sætning til den årlige planlægning af julefrokosten. For uanset om du er traditionsbunden eller udfordrer de klassiske julefrokostretter, er et lækkert rugbrød helt uundværligt. Schulstad har siden 1880 været fast inventar rundt om de danske frokostborde – både i hverdagen og til særlige lejligheder. I samarbejde med Restaurant Fajancen i Sønderho på Fanø har Schulstad skabt et kernerigt og smagfuldt kvalitetsrugbrød bagt med dansk rugmel og et strejf af sort peber og havtorn, som er et oplagt valg til ethvert julebord, hvor der gøres lidt ekstra ud af det. Find Schulstad Signaturbrød Fanø i dit lokale supermarked.

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.