3 trends: Sådan skal dit julefrokostbord se ud i år

Foto: Schulstad

“Rør blot ikke ved min gamle jul”. Sådan er der nogen, der har det, og så er der andre, der synes, det er sjovt at udfordre traditionerne lidt.
Vil du gerne følge tidens trends uden at give afkald på den velkendte (og vidunderlige!) julestemning, så skal du læse med her, hvor vi tipper til trends inden for både borddækning og smagsoplevelser.
Hvordan skal bordet se ud?
Savner du inspiration til årets borddækning? Vi har samlet 3 trends, der kommer til at præge julebordet anno 2025:
1. Naturlige elementer
Borddækningen skal være alt andet end steril. Bring naturen ind, og giv organiske elementer som frugter, bær, grangrene, pyntegrønt, kogler og grene plads ved årets julefrokostbord. Det skaber både hygge og varme – og en rød tråd til det julelandskab, der venter udenfor.
2. Nostalgi
Alt skal ikke længere være perfekt, glat og skinnende. I stedet får nostalgien en velfortjent rolle denne jul. Det ses i form af dekorationer som klassisk julepynt, blonder og sløjfer. Så giv plads til det charmerende og det ægte, og lad de glitrende og kunstige elementer træde i baggrunden.
3. Traditionelle farver
Julen har været mange farver gennem tiden. Guld, sølv og lilla. Men nu skal vi finde tilbage til kernen – tilbage til det røde og det grønne. De to farver skal dog ikke stå som mørkt i mørkt, men i dag sniger den lyse farve sig ind og giver julebordet et let og minimalistisk udtryk.

Foto: Schulstad
Hvad skal I spise?
Flere og flere gæster omkring bordet spiser vegetarisk, og det kan du sagtens imødekomme uden at gå på kompromis med hverken smag eller julestemning. Herunder finder du en opskrift på en velsmagende og vegetarisk opskrift, der smager af jul, og som fint kan supplere de klassiske serveringer ved årets julefrokoster.
I centrum for hele julefrokosten står selvfølgelig rugbrødet. Retten her serveres på en bund af et saftigt og smagsrigt rugbrød, Schulstad Signaturbrød Fanø, som med fordel kan sendes rundt igen og igen og bruges til alt fra sild til fiskefilet eller vegetariske toppings.

Foto: Schulstad
Hvem ta’r brød med?
”Hvem tager brød med?” er en tilbagevendende sætning til den årlige planlægning af julefrokosten. For uanset om du er traditionsbunden eller udfordrer de klassiske julefrokostretter, er et lækkert rugbrød helt uundværligt. Schulstad har siden 1880 været fast inventar rundt om de danske frokostborde – både i hverdagen og til særlige lejligheder. I samarbejde med Restaurant Fajancen i Sønderho på Fanø har Schulstad skabt et kernerigt og smagfuldt kvalitetsrugbrød bagt med dansk rugmel og et strejf af sort peber og havtorn, som er et oplagt valg til ethvert julebord, hvor der gøres lidt ekstra ud af det. Find Schulstad Signaturbrød Fanø i dit lokale supermarked.