Annonce
Desserter
1. oktober 2025

Fire deltagere fra 'Bagedysten' står bag nye kager til Lagkagehuset

En række tidligere deltagere i DR-programmet 'Bagedysten' har hver især udviklet nye kager for Lagkagehuset, der kan fås fra efteråret og i julen.
Af: Redaktionen
Lagkagehuset

Emil Obel og Tilde Munkholm, der begge har deltaget i 'Bagedysten' har designet deres egen kage til Lagkagehuset.

Foto: PR

Hvis du skulle mangle en god grund til at købe en kage på en tilfældig dag i oktober, står vi klar med en nyhed, der kan hjælpe dig på vej.

Fra 1. oktober og frem til december er det nemlig muligt at sætte tænderne i kager, som er udviklet af fire tidligere deltagere i 'Bagedysten' og sælges i Lagkagehuset.

De første kager, der står klar i diskene fra i dag og frem til november, er designet af Emil Obel og Tilde Munkholm.

Fra 3. november tager Annemette Voss og Micki Cheng over med deres kage-kreationer.

– Min allerførste tanke var: "Ej, hvor vildt! Det vil jeg da virkelig gerne være med til. Tænk at de spørger mig”, fortæller Tilde Munksholm om sin reaktion på samarbejdet med Lagkagehuset til femina.

Emil Obel har kastet sig over et Halloween-tema for sin kage, som han kalder en "Kistesnitte", mens Tilde Munkholms bud er en krydret kage med græskar.

Annonce

Hvad du har gjort dig af tanker om kagen, du har designet?

– Jeg fik at vide, at kagen skulle være en lagkage og have et efterårs- og halloweenpræg, og så gik jeg i tænkeboks. Det har været en længere og virkelig spændende proces, hvor vi har justeret undervejs, fordi kagen jo også skal kunne produceres i stor skala. Smagene lå dog fast fra starten: jeg elsker pumpkin spice, og derfor var det helt naturligt for mig at gå i den retning. Jeg ville skabe en kage, der smager af efterår – med krydderier, cream cheese og lidt saltkaramel – og som inviterer til hygge med familie eller venner på en kold efterårsdag.

Annonce

Har du allerede fået nogle reaktioner på kagen?

– Kagen er først kommet i butikkerne i dag, så jeg glæder mig helt vildt til at høre, hvad folk synes. Til lanceringseventet fik jeg allerede virkelig god respons. Mange sagde, at den passede perfekt til årstiden, og at den havde meget mere smag, end de lige havde regnet med. Flere nævnte endda, at det var deres favoritkage, og det gør mig selvfølgelig enormt glad. Jeg håber, at alle, uanset om de kender mig eller ej, får lyst til at smage den og tage den med hjem til hygge med dem, de holder af.

Annonce

Kommer der flere samarbejder fra din hånd med Lagkagehuset eller andre?

– Jeg håber da virkelig, at samarbejdet med Lagkagehuset kan fortsætte på den ene eller anden måde. Det føles meget naturligt for mig, og jeg er sindssygt glad og stolt over det, vi har lavet sammen. Det har været en virkelig god proces, og jeg krydser fingre for, at vi kan fortsætte det fremadrettet.

Senere på efteråret er Micki Cheng klar med en efterårslagkage "med bløde lagkagebunde, rig Sarah Bernhardt-creme, makroner og syrlig bærmarmelade – toppet med friske bær og mørke chokoladespåner".

Annonce

Mens Annemette Voss' bud er en "julemedalje på sprøde linsebunde, fyldt med sød æblemarmelade og frisk appelsincreme omkranset af cremet flødeskum. Den toppes med kanelglasur, hvide chokoladespåner og kandiseret appelsin".

Micki Cheng har været med til at sammensætte holdet af kagebagere og kalder det en "no brainer" at sige ja til samarbejdet med Lagkagehuset.

– At sælge et produkt i en butik har altid været en drøm, så da muligheden kom, var det en no brainer for mig. Det har været virkelig spændende at udvikle sin egen kage og følge med i, hvad de andre mesterbagere har fundet på, siger han i meddelelsen.

Annonce

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.