
Regeringen afsætter 40 millioner til denne type turisme

Wienerbrød, og andet godt fra det danske køkken, får årligt over en million til at stige ombord på flyveren med kurs mod Danmark.
Foto: Unsplash
Danmark, og i særdeleshed København, er for længst blevet verdenskendte for deres kulinariske ry. Hvert år rejser over en million gastroturister til landet for at smage på alt fra kardemommesnurrer og gourmet hotdogs til speciallavet kaffe og smørrebrød. For dem er madoplevelserne en stor del af, at turen går til netop Danmark.
Det er den form for turisme – gastroturismen – som regeringen nu vil støtte.

Minister for byer og landdistrikter, Morten Dahlin, har i dag meddelt til Ritzau, at der er blevet afsat 40 millioner danske kroner til dansk mad- gastroturisme:
– Folk fra hele verden rejser til Danmark for at spise og drikke godt, og nu sætter vi penge af til at tiltrække endnu flere gæster.
Planen er, at ministeren senere på efteråret vil nedsætte et advisory board for mad- og gastroturisme, som skal komme med anbefalinger til, hvordan Danmark fremadrettet skal blive en endnu mere attraktiv gastrodestination, skriver Ritzau.
Tiltaget kommer som et led i regeringens turismestrategi, hvor målet blandt andet er, at dansk turisme skal omsætte for 200 milliarder kroner i 2030.
