
Tobias Hamann om sin sommer: "Det bliver dejligt også at få lidt kærestetid igen"

Tobias Hamann er glad for at være aktiv, når han er på ferie.
Foto: Privat
Når jeg siger sommer, hvad er så det første, du tænker på?
- TOUR DE FRANCE! Og sol og strand. Og friskfanget fisk ved middelhavet.
På en skala fra 1-10, hvor god er du så til at holde ferie?
- Jeg er ret god til sommerferie. Det er værre, hvis jeg rejser på andre tidspunkter af året, hvor der stadig skal laves ting og sager. Sommerferien er ret rolig. Jeg kan lide at komme ned i gear, men det tager tre dages tid, hvor jeg bare er rastløs. Når først jeg slapper af, så kan jeg ikke få nok, og jeg begynder at tænke godt. Jeg slapper af ved at blive opslugt af en bog og ved at cykle. Jeg bager ikke så meget i ferierne. Det med at være under fjerne himmelstrøg er nok til at få mig til at slappe af, det sætter tingene i perspektiv at være væk hjemmefra. Dyrker lidt motion og spiser noget inspirerende mad, jeg ikke har smagt før.
Skal du på ferie til udlandet i år?
- Vi kører til Frankfrurt, hvor vi skal se min forlovedes lillesøsters kæreste lave en Ironmain. Han er pro og går efter sejren, så ham skal vi støtte. Så går turen videre til Schweiz, hvor vi skal opholde os i St. Moritz i en uges tid. Vi skal vandre, så vi har købt en smart rygsæk-bæresele, som vi kan have vores søn, Franz, i. Efter Schweiz skal vi videre til Piemonte i Norditalien. Vi skal til Miasino, en smuk by, der ligger ved Lago D’Orta. Og sidst, men ikke mindst, skal jeg til Provence. Jeg skal cykle op ad Mont Ventoux samme dag, som Touren skal op. Det er det bjerg, som den berømte cykelrytter, Tom Simpson, døde på i 1967. Så bruger vi fire dage på at køre hjem og stopper liiige ved en vejbod og køber abrikosjuice med hjem. I Bourgogne skal vi købe ost, vin og andet godt. De franske råvarer er af høj kvalitet.

Tobias Hamann er allerede rendt ind i skuespiller Bruno Gouery, der blandt andet er kendt for sin rolle som den excentriske Luc i Netflix serien ‘Emily in Paris’.
Foto: Privat
Hvad skal du altid nå i løbet af din ferie?
- Jeg skal nå at komme i form – men det synes jeg som regel, jeg når at få gjort på en ferie. Jeg får cyklet, svømmet og vandret. Min forlovede synes, det er optur, for hun er også meget aktiv. Jeg skal nå at læse en masse, også. Jeg har lige købt Jørgen Leths nye bog, ‘Zombie’. Og så skal jeg læse Aleksej Navalnys bog, ‘Patriot’. Det er dog en ordentlig kleppert af en bog, så det kan godt være, jeg kun når dén.
Skal du arbejde hele sommeren, eller har du også tid til at holde fri?
- Det er faktisk et lidt svært spørgsmål. Jeg kan jo egentlig selv bestemme ikke at dele noget på min Instagram. Men selv, hvis jeg ikke laver samarbejde med virksomheder henover sommerferien, så får jeg ofte alligevel delt ting og hilst på mine følgere og den slags. Så det kan være svært at holde fri. Engang holdt jeg ti dage fri, og der straffede algoritmen mig. Jeg kunne se, at min profil og opslag led under færre visninger. Men altså, det er nok det samme, som hvis man holder fri fra arbejde, og så venter der en kæmpe bunke mails, når man vender tilbage. Der er altid en opvask. Det skal man bare affinde sig med.
Hvordan ser din perfekte sommermorgen ud?
- At vågne om morgenen og opdage, at mine ben er helt ømme fra at have cyklet dagen inden. Så ville jeg spise noget italiensk kage og drikke noget frisk appelsinjuice og hoppe ud i havet og svømme 1000 meter. Og så ville jeg læse noget avis.

Hvad spiser du i ferien?
- Jeg spiser meget lokalt. Jeg spørger altid, hvad egnsretten er, når jeg ankommer til et nyt sted i et land. Eller hvad man typisk fanger af fisk, eller hvilke frugter og grøntsager eller oste, der er særlige for egnen. Jeg prøver at spise det, der er lokalt for det sted, vi er havnet. Jeg var i Indonesien tidligere i år, hvor jeg gerne ville have en lokal dessert ved navn Es Campur, men de havde kun franske desserter. Den lokale madkultur var blevet ødelagt af turismen. Så jeg synes, det er vigtigt, at når man kommer et fremmed sted hen, at man er villig til at spise det, de lokale spiser, så man bevarer deres madkultur.

Tobias Hamann nyder både at cykle, svømme og vandre i sin sommerferie.
Foto: Privat
Er der nogle særlige steder, du forbinder med sommer?
- To steder. Den første er Langheregionen, som ligger ved Alba i Piemonte. Alba er en fin by (kendt for de hvide trøfler) og der er ingen turister om sommeren, fordi de er ved havet. Der drikker vi vin og cykler.
- Og så Corsica, fordi der bare er så smukt. Der er varme kilder i bjergene, og strandene er som taget ud af Caribien. Der spiser man også godt. De har en skøn gedeost, der hedder chevre feuille!
Hvad glæder du dig allermest til, at der skal ske i løbet af sommeren?
- Nok at se mine svigerforældre være sammen med min søn. Efter ti måneder med al ansvaret bliver det også dejligt med nogle voksne omkring os. Vi er selvfølgelig også forældrene, det ved jeg godt, haha. Men vi bor langt væk fra vores familier, så det bliver dejligt også at få lidt kærestetid igen.
På hvilken ferie har du så spist dit bedste måltid?
- I Bourgogne spiste jeg på Maison Lameloise, som er en overraskende billig restaurant set i betragtning af, at den har tre michelinstjerner. Jeg kan egentlig kun huske ostebordet, der var fyldt med franske specialoste. Efterfølgende fik jeg Crêpe Suzette flamberet ved bordet. Det var virkelig godt og overdådigt. Uh, og på Sicilien fik jeg mandelgranita lavet på sicilianske mandler med brioche på Café Sicilia i byen Noto. Det må være min absolut favoritmorgenmad. Og ellers elsker jeg jo at sidde ved havet og spise sea-food. Især små blæksprutter. I både Frankrig, Italien og Spanien kan man få masser af calamari med citron og mayo. Og croquetter med sortfodsskinke må vi heller ikke glemme.
Har du et yndlingssommerminde at slutte af på?
- Jeg deltog i et cykelløb for fem-seks år siden med en af mine venner i Cuneo, Italien. Her havde vi spist så meget pasta aftenen inden og til morgenmad, og da løbet så skal til at skydes i gang, så kan jeg bare mærke, at jeg skal på toilet… så jeg ender med at sidde på et festivalstoilet midt på den her historiske Plaza, mens jeg hører starten gå. Da jeg kommer ud, ser jeg min ven stå helt alene og vente. Det var skidesjovt – no pun intended. Så vi endte med at køre allerbagerst sammen med ambulancerne. Vi kom ikke først. Der var lidt Easy-on over det, haha.
Lyt til 'Bachelorette'-podcasten ‘EJ EJ EJ!’ hver fredag der, hvor du normalt finder dine podcasts - eller herunder.
Læs mere om: