
Tandoori kylling med raita

Foto: Anders Schønnemann
Tandoori kylling med raita
(Slow-spice til 2 personer)
½ kylling (eller 3 hele lår)
3 fed hvidløg
10 g skrællet ingefær
2 dl sødmælksyoghurt
½ dl citronsaft
½ dl solsikkeolie
1 spsk. garam masala
1 spsk. knust spidskommen
½ tsk. cayennepeber
1 spsk. sød paprika
1 tsk. salt
50 g smør
ENDVIDERE:
1 rødløg
1 romainesalat
½ agurk
lidt citronsaft
TILBEHØR TIL TANDOORI KYLLING MED RAITA:
raita (se herunder)
citronbåde
chapati- eller naanbrød
RAITA:
2 dl yoghurt
2 tsk. knust spidskommen
1 lille håndfuld mynte, hakket
½ agurk i små terninger
salt
SÅDAN LAVER DU TANDOORI KYLLING MED RAITA:
Del kyllingen i 6 stykker, og fjern skind og fedt. Skær dybe snit i kyllingestykkerne, og sæt dem i køleskab, indtil de skal bruges.
Blend hvidløg, ingefær, yoghurt, citronsaft, olie, garam masala, spidskommen, cayennepeber, paprika og salt, og kom kylling og marinade i en frysepose. Luk posen, og gnid marinaden godt ind i kyllingekødet. Lad kyllingen trække natten over i køleskabet for at få den bedste Tandoori kylling.
Tag kyllingen ud 20-30 minutter inden stegning. Tænd ovnen på 220°, gerne med varmluft. Læg kyllingestykkerne på en rist (husk bageplade med bagepapir under). Smelt smørret, og dryp det over kyllingen. Sæt den i den varme ovn, og lad den stege i 20-25 minutter, eller til den er gennemstegt. Skær imens løget i skiver, snit salaten, og skær agurken i både. Dryp grøntsagerne med lidt citronsaft, og servér kyllingen med salat, raita, citronbåde og chapati- eller naanbrød.
Rør yoghurten med spidskommen og mynte. Kom agurken i, og smag til med salt. Servér straks, eller opbevar raitaen i køleskabet i op til 1 døgn.
TIP: Du kan også bruge tandoorimarinaden til lam.
Opskriften er fra kogebogen " Vild med hverdagen - også når det skal gå hurtigt" af FEMINAs madskribent Louisa Lorang
RELEVANTE LINKS

Udvalgt indhold

Hannes skjorte var våd af sved, da hun stod foran bestyrelsen. Nu har hun en vigtig dagsorden

Er du i et forhold og har fået et crush på en anden? Det her skal du være opmærksom på, siger parterapeuten
