
Derfor skal du dyrke krydderurter - og sådan bruger du dem

foto: Panthermedia
Dyrk dine egne krydderurter
Det er ikke svært at dyrke krydderurter i vindueskarmen derhjemme. Har du have, kan du plante urten fra frø og nyde dem år efter år - mange af krydderurterne er nemlig flerårige.
Disse krydderurter er både velduftende og velsmagende, og så er de lette at dyrke i haven: Kamille, lavendel, lindeblomst, dild, løgkarse, sar, estragon, koriander, oregano og bronzefennikel.
LÆS OGSÅ: Har du svært ved at falde i søvn? Læs her om hvilke krydderurter, der kan hjælpe dig.
Spis flere krydderurter
Den nemmeste måde at få spist flere urter på, er ved at drysse krydderurter over maden. Men du kan også eksempelvis lave en nem kryddersmør, lave din egen krydder-olie eller urtete. Se bare her:Nem kryddersmør
1) Rør lidt økologisk smør blødt med to spsk. citronsaft og lidt peber. 2) Hak en god håndfuld krydderurter (alle typer krydderurter kan bruges, du skal ikke være bange for at mikse dem) 3) Rør de hakkede krydderurter i smøret, køl ned og brug smøret på brød til en god grillbøf, under pålæg til frokost osv.Knus urter i din olie
Varier din gode spiseolie med krydderurter. Find din morter frem, og knus friske urter sammen med olien. Lad den trække et par timer, så er den klar. Du kan også lave din egen urtete, urtesnaps eller bruge krydderurterne i madolien, hvor de vil afgive masser af god smag. Værd at vide: Når du bruger olie, trækker du andre stoffer ud, end når du laver te. Vand trækker vandopløselige stoffer ud, fedt trækker fedtopløselige stoffer ud.Lav din egen urtete
Lav nemt din helt egen urte-te, som smager, som du bedst kan lide det. Brug de friske blade til varm te eller iste sommeren igennem, men sørg også for at tørre urterne, så de kan bruges til te om vinteren.
Læs mere om: