
Mandelsnitter med hvid glasur

Foto: Betina Hastoft
TID: 25 minutter.
HVILETID: Mindst 1 time. BAGETID I ALT: 24 minutter
Opskriften giver 40 stk.
DU SKAL BRUGE
125 g blødt smør
210 g sukker
1 æg
1½ tsk bagepulver
½ tsk mandelessens
25 g mandelmel
200 g hvedemel
Mælk til pensling
50 g mandelsplitter
HVID GLASUR
50 g flormelis
1-2 spsk vand
SÅDAN GØR DU
1. Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker. Tilsæt æg, bagepulver og mandelessens og pisk til alt er godt blandet. Rør mandelmel og hvedemel i med en ske, til dejen er samlet.
2. Pak dejen ind i husholdningsfilm, læg den i køleskabet og lad den hvilke i mindst 1 time.
3. Tænd ovnen på 170 grader og lad den forvarme. Beklæd 2 bageplader med bagepapir.
4. Del dejen i 4 lige store portioner og form hvert stykke til en 30 cm lang rulle. Læg 2 ruller på hver bageplade med god afstand imellem og tryk dem lidt flade med hånden.
5. Pensl med mælk og drys mandelsplitter over. Bag 1 bageplade ad gangen i ca. 12 minutter, til stængerne er let gyldne. Skær stængerne i stykker, lige så snart du har fjernet dem fra ovnen. Lad dem køle af på en rist.
6. Rør flormelis og vand godt sammen og dryp glasuren på de afkølede snitter.
Læs mere om: