
Kyllingesalat med perlebyg

foto: Bjørn Jakobsen
Kyllingesalat med perlebyg (Tid: 20 min.)
Ingredienser
100 g perlebyg
300 g kyllingefilet
1 stort æble
1 spsk citronsaft
½ tsk karry
1 spsk olivenolie
Salt, peber
300 g spidskål
100 g groft brød
Fremgangsmåde
1. Kog perlebyggen mør i letsaltet vand som anvist på emballagen.
2. Steg kyllingefileterne i 10-12 min., afkøl og skær dem i skiver.
3. Skær æblet i meget tynde skiver, så der kun er kernehuset tilbage. Vend straks æblestykkerne i en marinade af citronsaft, karry og olivenolie og krydr med salt og peber.
4. Bland æblestykkerne med perlebyg, kyllingekød samt snittet spidskål.
5. Bland salaten og servér med groft brød.
Energi pr. person: 624 kcal
Fordelt på: protein 28%,
kulhydrat 51%, fedt 21%