
Nudelsuppe med rejer og babyspinat

Foto: Betina Hastoft
Lad den kinesiske inspiration pryde aftenens mÄltid med denne nemme og lÊkre nuddelsuppe. Suppen er fyldt med sunde og friske rÄvarer som giver retten en fantastisk smag og konsistens.
Tid: 20 minutter.
Antal personer: 4
Ingredienser
âą 3 gulerĂždder
âą 1œ l vand
âą 1œ bouillonterning
âą 200 g fuldkornsnudler
âą 125 g minimajs
âą 150 g sukkerĂŠrter
âą 100 g babyspinat
âą 2 store tomater
⹠1 bundt forÄrslÞg
âą 2 spsk. sojasauce
âą 1 limefrugt
âą 3 tsk. ristet sesamolie
âą 300 g rejer (fra frost, optĂžede)
TilbehĂžr
TIP! I stedet for frisk spinat kan du bruge helbladet spinat fra frost. Almindelige, hvide nudler er der ikke megen nÊring i, men i dag kan man ogsÄ finde fuldkornsnudler pÄ hylden i supermarkedet. De mÊtter bedre og har mere smag.1. SkrÊl gulerÞdderne og skÊr dem i smÄ tern. Bring vand, bouillonterning og gulerodstern i kog i en gryde.
2. TilsÊt nudler, sÄ snart bouillonen koger, og lad dem koge i det antal minutter, som er angivet pÄ pakken.
3. Skyl minimajsene og skĂŠr dem i skiver. Skyl og snit ĂŠrterne. Skyl spinaten. Lad minimajs, ĂŠrter og spinat koge med i suppen de sidste 2 minutter af nudlernes kogetid.
4. SkÊr tomaterne i tern. Rens forÄrslÞgene og snit dem fint. Kom tomater, forÄrslÞg og rejer i suppen til sidst og lad den fÄ et kort opkog. Smag til med soja, limesaft og sesamolie, sÄ suppen bliver tilpas salt, frisk og fyldig i smagen. Server straks med lidt brÞd til.