Kanelbrød a la Timm Vladimir
Tid: 25 minutter. Hævetid: I alt 1 time og 30 minutter. Bagetid: 25 minutter DET SKAL DU BRUGE4 dl mælk25 g gær2 æg2 spsk. sukker750 g hvedemel75 g smør1 tsk. salt1 brødformlidt smør til formen1 æg til pensling REMONCE150 g brun farin1½ spsk. kanel200 g blødt smør
PRØV OGSÅ: Skift kanelbrød ud med en lækker æble-kanel-kage med chokoladestykker Opskrift - sådan laver du kanlebrød a la Timm Vladimir
1. Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm, og opløs gæren i mælken. Pisk æg og sukker i, og tilsæt melet, lidt ad gangen. Rør smør og salt i, og ælt dejen, til den er ensartet. Lad dejen hæve i 1 time. 2. REMONCE: Rør farin og kanel sammen med det bløde smør. 3. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og fordel remoncen i et jævnt lag oven på dejen. Rul dejen sammen, og skær den i skiver. Læg dem i en smurt brødform, lettere tilfældigt oven på hinanden, og lad kanelbrødet efterhæve i 30 minutter. 4. Forvarm ovnen til 200°. Pensl brødet med sammenpisket æg, og bag det i ovnen i 25 minutter.
PRØV OGSÅ: Brydebrød med lækkert fyld