Hjemmelavet yoghurt - basisopskrift (ca. 6 glas)
INGREDIENSER
1 l sødmælk 2½ dl yoghurt naturel
Opskrift- sådan laver du hjemmelavet yoghurt
Opvarm mælken i en gryde til 85°. Tag gryden af varmen, og afkøl mælken til 45° (evt. ved at sætte gryden i iskoldt vand). Hæld den afkølede mælk i en skål, og pisk yoghurt naturel i. Hæld blandingen i små glas eller i en skål, og sæt dem tildækket med husholdningsfilm i en flamingokasse. Sæt kassen et lunt sted natten over. Det er vigtigt, at temperaturen ligger på 45° i 8-10 timer. Stil herefter yoghurten i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til 14 dage.
TIP
Hvis du ikke har en flamingokasse, kan du i stedet stille yoghurten i et varmt fyrrum, i en termotaske eller oven på radiatoren. Bliver du bidt af selv at fremstille yoghurt, kan du købe en yoghurtmaskine eller et yoghurt-kit, f.eks. via NutriFlora på nutri4you2.com (link fjernet)
PRØV OGSÅ: Rabarbersuppe med yoghurt-is