Tips & guides

Denim: Sådan bruger du efterårets store trend – moderedaktøren guider

Der findes stort set ikke en sæson, hvor denim ikke på en eller anden måde er at finde i modebilledet. Men denne sæson er der lidt mere af det slidstærke stof på hylderne end sædvanligt. Moderedaktør Louise Amstrup forklarer her, hvordan du skal bruge et af efterårets store hits i din hverdagsgarderobe.

Denimtrenden startede allerede sidste år, da bl.a. Ganni lavede en hypet denimkjole med voluminøse ærmer, som modefolk, influencere og kendisser hurtigt tog til sig. Siden da har denimtendensen simret og vokset sig større, og dette efterår er det svært at finde en butik eller webshop, der ikke har denim på hylderne i form af kjoler, skjorter, nederdele - og ikke mindst jeans.

 

Det er dog ikke nok bare at hoppe i de gamle 501’ere, hvis du gerne vil være med på efterårets mode. Trenden denne sæson går i en bestemt retning, siger moderedaktør på femina, Louise Amstrup:

- Lige nu er det den mørke denim, der præger modebilledet, og jeansene skal helst være dem med masser af vidde, forklarer hun.

Få 8 numre af femina fra kun 229 kr - ingen binding! Få vores tilbud her

Og der er flere ting, der er værd at lægge mærke til, når du skal ud og shoppe efterårets denim. Bl.a. de mange fine detaljer, der er finde på sæsonens mørkeblå stof:

- Man skal klart gå efter denim med detaljer. Det gælder for både over- og underdele. Det vil f.eks. sige jeans med opsmøg på buksebenet eller påsatte lommer. Det kan også være kjoler med bindebælter, nederdele med læg eller vidde, og jakker i blazerfacon samt skjorter uden krave eller med lækre westerndetaljer. Og så er det rigtig fint at mikse forskellige farver og vaske, siger Louise Amstrup.

LÆS OGSÅ: Efterårsmode: Sæsonens flotte farver

Udover det rent æstetiske, er der også en anden dominerende grund til, at denim er at finde så mange steder denne sæson.

- Det er nemlig også et af de materialer, der bliver rekonstrueret, genbrugt og eksperimenteret meget med for også at finde bæredygtige løsninger, som der er akut behov for lige nu, siger feminas moderedaktør.

 

3 gode stilfifs til sæsonens denim:

- Gå efter detaljer i form af bindebånd, lommer, opsmøg og westerndetaljer

- Vælg de mørke vaske, men miks også gerne forskellige vaske

- Udvid garderoben med nederdele, kjoler, skjorter og blazerjakker i denim

Denim: Sådan bruger du efterårets store trend

Læs mere om: