Shopping

10 modeklassikere du kan have i garderoben i mange år

Sæson efter sæson, årti efter årti. En modeklassiker spøger altid i kulissen, fordi den er nem at kombinere og kan styles på mange forskellige måder. Her sætter vi fokus på tidløst design, gode og rene materialer, enkle silhuetter, der er anvendelige i mange, mange år.

Suitet
En eller anden fortolkning af jakkesættet findes i mange kvinders garderober. Det er værd at gå efter det perfekte snit, en neutral farve og gode materialer, der holder sæson efter sæson.
Modellen: Bluse fra Thi Thao Copenhagen, 1.999 kr. Blazer fra Heartmade, 1.999 kr. i str. 32-40. Bukser fra Heartmade, 1.799 kr. i str. 32-42. Sandaler fra ATP Atelier, 2.200 kr. 
Gråt suit: Blazer 1.418 kr. og bukser 857 kr. fra Arket
Creme suit: Blazer 699 kr. og bukser 449 kr. fra Mango
 
 
T-shirten
En klassisk T-shirt i en basisfarve er uundværlig. Brug den til at give dine elegante og feminine underdele afslappet modspil og til at gøre dit jakkesæt mindre formelt: Gå ikke på kompromis med god kvalitet og perfekt pasform.
Modellen:T-shirt fra Basic Apparel, 300 kr. i str. XS-XL. Bukser fra Birgitte Herskind, 1.699 kr. i str. 32-44. Bælte fra Gant, 800 kr. 
 
Stiletter
Høje hæle giver både længere ben, pænere kropsholdning og selvsikker attitude. Vigtigst af alt er, at skoene passer perfekt, og at du vælger en højde, du kan gå ordentligt i.
Modellen: Kjole fra Stella Nova, 999 kr. i str. XS-XL. Stiletter fra Billi Bi, 1.099 kr
Slangeprint: Mango, 299 kr.
 
 
Trenchcoaten
Trenchcoaten har efterhånden mange år på bagen som perfekt overgangsjakke. Gå efter en model i den originale beige farve, der hitter lige nu, og find længden, snittet og rummeligheden, der passer netop dig.
Modellen: Kjole fra Boss Hugo Boss, 3.999 kr. Trenchcoat fra Arket, 1.950 kr. 
 
Håndtasken
Din taske er med dig hver dag, derfor kan det godt betale sig at investere i en klassiker i godt håndværk, der ældes med ynde. Vælg en feminin og enkel håndtaske, som udtrykker elegance, tidløshed og rummelighed.
Modellen: T-shirt fra Mads Nørgaard, 500 kr. Taske fra Mulberry, 8.900 kr. 
 
 
Skjorten
Et af garderobens mest essentielle elementer er skjorten. Opdatér med en drenget version i en fin blå-hvid-stribet model og brug den alene med oprullede ærmer eller under en lækker strik.
Modellen: Skjorte fra Filippa K, 1.100 kr.
Hvid: Cos, 360 kr.
Stribet: American Vintage, 900 kr. 
 
Kjolen
Den sorte kjole er måske kvinde-garderobens største (fest)klassiker. Med et enkelt, elegant snit er den tidløs, og den kan dresses ned til job og op til fest. Gå efter en nyfortolkning, hvor detaljen gør forskellen for dig.
Modellen: Kjole fra By Malene Birger, 3.199 kr. 
 
 
Silketørklædet
Det lille ekstra, som giver personlighed til dit outfit. Farverne og mønsteret afgør, om du har det for livet eller måske bare for en enkelt sæson. Bind det klassisk i halsen under skjorten, eller kast dig ud i legesyg styling med tørklædet som hårbånd, bælte eller taskepynt.
Modellen: Skjorte fra Skall Studio, 1.000 kr. i str. XS-L. Blazer fra Gant, 2.700 kr. i str. 34-46. Silketørkæde fra Etro, 600 kr.
 
Cardiganen
En lun cardigan er uundværlig for mange af os. Alt efter snit og farve kan den både bæres afslappet og elegant og tit også erstatte en lille jakke. Gå efter rene materialer, da den sidder tæt til kroppen.
Modellen: Kjole fra Arket, 590 kr. Cardigan fra TooGoodToBeBasic, 790 kr.
 
Jeans
De blå jeans går du aldrig galt i byen med. De kan styles med ALT, så vælg en model med middelhøj talje, hvor benene ikke er for stramme, og med de originale fem lommer, så de kan holde sæson efter sæson.
Modellen: Strik fra Frame, 2.600 kr.  Jeans fra Pieszak, 1.999 kr. Sko fra Closed, 1.900 kr.
 

 

Læs mere om: