Gravid

Graviditetstest: Hvornår er det helt rigtige tidspunkt at tage testen på?

Hvornår er egentlig det bedste tidspunkt at tage en graviditetstest, hvis man vil være sikker på, at den ikke viser et forkert resultat? Få svaret her.

Hvis du har mistanke om, at du er gravid, er noget af det første (og måske eneste), du tænker på, sikkert at tage en graviditetstest for at få vished.

 

Hvornår kan du tage en graviditetstest?

Men det kan være en god idé at væbne sig med lidt tålmodighed, hvis du endnu ikke har 'misset' din menstruation.

I så fald er det nemlig ikke er sikkert, at de ellers så sikre graviditetstest kan aflæse, om du er gravid eller ej.

Hvordan fungerer en graviditetstest? Få svaret her

- En graviditetstest, som du selv tager, aflæser mængden af graviditetshormonet hCG i din urin, og en urintest har behov for 50 enheder hCG for at kunne vise et positivt resultat. Det er ikke alle kvinder, som har denne mængde før tidspunktet for den 'missede' menstruation, selvom de er gravide. Og derfor kan en graviditetstest sagtens vise negativt, selvom du er gravid, hvis du tager testen for tidligt, forklarer gynækolog Daniel Roshan til Parents.com.

Lyt til fødselsberetninger på mamas podcast helt gratis! Hvad enten du er gravid eller har født, så er rigtige kvinders fødselsberetninger fantastiske fortællinger at lytte til. Lyt med her

 

Nogle gravide tester positivt inden deres 'missede' menstruation

Han understreger, at ingen kvinder eller graviditeter er ens, så nogle gravide har over 50 hCG-enheder i deres urin allerede inden det tidspunkt, hvor de skulle have haft deres menstruation.

- Nogle graviditetstest hævder, at de kan spore hCG, før du har 'misset' din menstruation, og sandheden er, at det kan de måske også i nogle kvinders tilfælde. hCG-mængden i en kvindes urin kan dog ændre sig meget helt op til det tidpunkt, hvor hun skulle have haft menstruation, og fordobles eksempelvis hver 48-72 timer. En graviditetstest omkring en uge efter din 'missede' menstruation er ideel, og her kan du i alle tilfælde stole på resultatet af din graviditetstest, siger Daniel Roshan.

Kan du ikke vente med at tage en graviditetstest?

Er du ved at sprænges af nysgerrighed før dette tidspunkt, kan du ifølge gynækologen tage din graviditetstest som det første, når du vågner om morgenen, da din urin har en højere koncentration af hCG tidligt på dagen.

Følg pakkens instruktioner, og sørg for at tjekke holdbarhedsdatoen på din graviditetstest.

Så kan du måske få et positivt resultat vist lidt tidligere. Måske.

 

LÆS OGSÅ:

13 tidlige tegn på graviditet
4 tegn på, at du har ægløsning
Så lang tid tager det i gennemsnit at blive gravid