Fødsel

Ny forskning: Dét sker når man spiser sin egen moderkage

Forskere fra Northwestern University i Illinois har undersøgt, om det virkelig kan være rigtigt, at det har en række sundhedsmæssige fordele at spise sin egen moderkage efter fødslen. Her er deres konklusion!

I USA har det længe været udbredt, at en kvinde spiser sin egen moderkage efter fødslen, men i de senere år er det også blevet et populært fænomen i bl.a. Danmark og England.

Således vurderede eksperter tilbage i 2013, at ca. hver anden danske kvinde vælger at spise sin egen moderkage for at opnå de sundhedsmæssige fordele, som det har været opfattelsen, at spisning af moderkagen ville medføre. Og måske er andelen vokset siden, i takt med at fænomenet har været bragt op i medierne via f.eks. blogs.

Spisning af moderkagen skulle efter sigende kunne reducere smerten efter fødslen, hjælpe med produktionen af brystmælk, give mere energi og forstærke båndet mellem mor og barn - har det hidtil været hævdet.

Ingen beviste fordele ved at spise sin egen moderkage efter fødslen

Men disse påstande skydes nu ned i en ny undersøgelse fra Northwestern University i Illinois, USA.

Forskere har således set på i alt 10 publicerede studier, der omhandlede konsekvenserne af at spise sin egen moderkage efter fødslen, og man kunne ikke finde data, der beviste, at der var fordele ved hverken at spise moderkagen rå, tilberedt eller i pilleform.

Det oplyser BBC ifølge dagens.dk.

Ingen risici ved at spise moderkage - men vær opmærksom på bakterier

Omvendt er der heller ikke beviser på, at det udgør en sundhedsmæssig risiko at spise sin egen moderkage. Så der sker altså tilsyneladende INTET mærkbart - hverken positivt eller negativt - ved at spise sin egen moderkage, konkluderer forskerne.

Har man alligevel lyst til at give sig i kast med at spise sin egen moderkage, er der altså indtil videre heller ikke nogle undersøgelser, der ligefrem fraråder det. Dog skal man ifølge forskerne være opmærksom på, at moderkagen er et filter, der absorberer giftstoffer og beskytter fostret mod forurening, og at der derfor kan gemme sig bakterier og virus i moderkagen efter fødslen.

- Som al anden mad kan moderkagen blive for gammel, så man skal være forsigtig med, hvordan man opbevarer den. Hvis en kvinde vil spise den, bør hun diskutere det med sin jordemoder før fødslen, så man kan arrangere, at hun får sin moderkage, lyder rådet ifølge dagens.dk.

Læs også:
Forskere: Så længe bør du vente med at klippe navlestrengen
Fødsel: Du kan forebygge bristninger
Tegn på at fødslen er i gang
Fødslens forløb - de 3 faser i din fødsel
Hvad er en gennemsnitsfødsel?

Se også:
Video: Hospitalsfødsel vs. hjemmefødsel


Her kan du finde sjovt legetøj til dit barn - helt uden skadelige stoffer! >>


Her finder du børne- og babytøj i høj kvalitet - billigt og med gratis fragt! >>


Her kan du forkæle dig selv med lækkert tøj - og sko, tasker og smykker! >>


Her kan du finde jeres næste familieferie - til populære og børnevenlige rejsemål! >>

Læs mere om: