Familieliv

3 børn døde efter ulykke med IKEA-møbel

I USA er en knap 2-årig dreng død efter en ulykke med et IKEA-møbel, som tidligere har været involveret i 2 øvrige børns dødsfald. IKEA opfordrer nu forældre til at være opmærksomme på brugen af møblet.

Den blot 22 måneder gamle Ted McGee fra Philadelphia i USA er død efter en ulykke med en IKEA-kommode af mærket MALM, som også sælges herhjemme: 

Han er det tredje barn, der er blevet dræbt efter et uheld med det pågældende møbel, som i alle tre tilfælde er væltet ned over børnene. Det skriver Manchester Evening News.

Teds mor, Janet McGee, havde lagt ham til at sove og gik ind for at se til ham efter 20 minutter. Hans seng var tom, og Janet fandt sønnen liggende på gulvet med kommoden over sig. Hans liv stod desværre ikke til at redde.

Var ikke fastgjort til væggen

En talsmand for IKEA i USA udtrykker sin dybeste medfølelse over for familien og siger, at møbelkæden arbejder sammen med myndighederne for at undersøge omstændighederne nærmere.

IKEA tilbagekalder livsfarligt legetøj

Dog ved man allerede, at kommoden ikke var fastgjort til væggen, som IKEA ellers opfordrer til i samlevejledningen. Det samme var tilfældet med de to øvrige døsfald.

Fastgør alle større møbler til væggen

IKEA i Danmark oplyser ifølge metroXpress, at man ikke har rapporter herhjemme om lignende hændelser, og at man ikke trækker møblet tilbage, som det ser ud nu:

- Sikkerhed har højeste prioritet i Ikea. Så vidt vi er orienteret, var kommoden ikke fastgjort til væggen, da ulykken skete, hvilket er en væsentlig del af produktets samlevejledning. At vores møbler kan vælte har intet at gøre med, at det er et Ikea-møbel, lyder det fra kommunikationsansvarlig Tina Lindharth.

IKEA tilbagekalder udklædning til børn

Hun opfordrer alle til at fastgøre større møbler som kommoder, garderobeskabe og reoler til væggen, uanset hvor de er købt.

Læs også:
Her sker de fleste babyulykker
 
Barnevogne er livsfarlige, hvis du gør dette
 
Advarer mod farligt legetøj: Kan skade synet
 
Små justeringer kan minimere risikoen for vuggedød
 
Advarsel: Gør aldrig dette med dit barns tremmeseng
 
Mor advarer mod vådservietter: Måtte på sygehus med søn
 
Advarsel: 'Årets julegave' kan være en brandfælde 
 
Pas på, hvis dit barns tæer og øjne ser sådan ud
 
Advarsel: Reagér hvis dit barn har dette udslæt
 
Guide til sikkert og alderssvarende legetøj
 
Førstehjælp: Sådan gør du, hvis dit barn har noget galt i halsen
 

 

 

26 unisex-navne fra A-Z:

26 unisex-navne fra A-Z

 

Læs mere om: