Wok med kål, nødder og skinke i sojasauce
4 personer
(Efterår, vinter)
Wok:
½ dl sesamolie eller jordnøddeolie
600 g skinkeschnitzel, skåret i tynde strimler
½ spidskål, skåret i tynde strimler, ca. 3 cm lange
3 gulerødder, skrællet og skåret i tynde strimler,
ca. 3 cm lange
2 rødløg, skåret i tynde både
2 fed hvidløg, skåret i tynde strimler
1 dl sojasauce
½ dl riseddike eller en frugteddike
50 g cashewnødder
Sådan gør du:
Kom lidt sesamolie i en wok eller en stor, dyb stegepande, og varm den godt op. Rist kødet godt af i 2-3 minutter. Fjern kødet, og læg det på en tallerken.
Hæld lidt mere sesamolie i wokken, og rist alle grøntsagerne i ca. 2 minutter. Kom lidt sojasauce på kødet, og kom det i wokretten. Tilsæt riseddike, og smag til med salt og peber.
Serveres på en tallerken med cashewnødder på toppen, en lille portion ris og kålsalat.
Kålsalat:
½ spidskål, snittet i tynde skiver
25 g cashewnødder
1 lime, saften
1 spsk sesamolie
Sådan gør du:
Bland det hele sammen til en lækker salat
Ris:
200 g basmatiris
Sådan gør du:
Kog risene efter pakkens anvisning.
Kilde: Bitz dit køkken af Christian Bitz, JP/Politikens forlag
Flere opskrifter:
Ugemenu i oktober
Mandag
Fuldkornspasta med tomat, kylling og æble-fennikelsalat
Tirsdag
Æggekage med kartofler, peberfrugt og avokadosalat
Onsdag
Japansk kål, ris og fiskefrikadeller med friske urter
Fredag
Minutgrøntsager med minutbøf og grøn salat med nødder