
Torsk på cremede korn med ricotta og græskar

Foto: Anders Schønnemann
2 dl perlebyg
½ hokkaidogræskar
3 spsk. olivenolie
saft af 1 citron
salt
salvie
2 æbler i både
FISK:
300 g torskefisk uden skind, f.eks. lange, torsk eller sej
lidt olie til stegning
salt
olivenolie
ENDVIDERE:
10 salvie blade, hakkede
250 g ricotta
3-4 spsk. citronsaft
salt
Tænd for ovnen på 220°.
Skyl perlebyggen, og kog den mør i usaltet vand i ca. 15-20 minutter. Dræn overskydende vand fra.
Skrub imens græskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Skær det i både (skær skallen af, hvis den er meget tyk). Vend græskar med olivenolie, citronsaft og salt, og bred det ud på en bageplade. Bag det i den varme ovn i 15 minutter. Kom æble og salvie ved, og lad det bage i yderligere 5-10 minutter, til græskarret er mørt, og æblerne er bløde.
Del imens fisken i to stykker, og steg den i lidt olie på en varm pande. Lad den stege næsten færdig på den ene side. Tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt. Steg salviebladene sprøde og lækre i olivenolie på en varm pande.
Vend ricotta i de varme perlebyg, og smag til med citronsaft og salt. Vend forsigtigt æbler og græskar i, og servér straks de cremede korn toppet med fisk og sprød salvie.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER




Fredag