
Tomatsalat med kapers og mozzarella
28. august 2012Vælg små kryddertomater med smag eller den skønne flerfarvede blanding. Husk at blande din tomatsalat så sent som muligt, så den er frisk når du serverer den.
Tomatsalat, 4 personer:
ca. 400 g små smagfulde tomater, evt. i farvemiks
2-3 spsk. små fine kapers
2-3 meget fintsnittede
forårsløg
kværnet peber
1 spsk. god olivenolie
nippet frisk græsk basilikum, eller oregano
250 g frisk mozzarella (i saltlage)
2-3 saltede ansjoser i olie
1 fed hvidløg
1 lille håndfuld hakket persille
strimlet, hakket skal af ½ økocitron
Tilbehør til tomatsalat:
Godt brød
Sådan gør du:
Halvér tomaterne på den runde led (det ser flot ud). Bland dem med kapers og forårløg, og fordel dem på et pænt fad. Kværn peber hen over; dryp med olie, og drys med nippede krydderurter. Tag osten op af lagen, og riv den i strimler med en gaffel. Læg den ved siden af tomaterne.
Hak ansjoserne meget fint, og bland dem med finthakket hvidløg, persille og citronskal. Dryp lidt olie over osten, og anret din tomatsalat med ansjosblandingen i en fin stribe i midten. Sérver din tomatsalat med et stykke godt brød til.