Mad

Tofu og grøntsager i rød karry

af Louisa Lorang 8. november 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er tofu og grøntsager i rød karry. Få opskriften her

150 g fast tofu i terningerolie til stegning3 spsk. rød karrypasta(eller efter smag)1 tsk. sukker200 ml kokosmælk3 spsk. limesaft2 spsk. fiskesauceENDVIDERE:½ lille hvidkål i grove terninger3 gulerødder i skrå skiverTILBEHØR:kogte ris, gerne grove100 g ristede cashewnødder½ bundt plukket korianderRist tofuen i olie i en varm wok i ca. 5 minutter, til den har fået lidt farve. Tag den op, og rist den røde karrypasta i wokken i 1 minuts tid. Tilsæt sukker, kokosmælk, limesaft og fiskesauce, og lad saucen boble i 5 minutter. Kom hvidkål og gulerødder i, og lad det hele boble i yderligere 3-5 minutter. Kom tofu i, og smag til.Anret karryen på ris, og top med cashewnødder og koriander.

TIP: Tofuen kan udelades eller evt. erstattes af kylling.

NB: Sæt 1½ dl kikærter i blød til fredag.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER