Thai salat med laks
TID: Ca. 20 min.
Denne salat smager helt fantastisk. Den »fede« laks supplerer de sprøde agurker, de friskbælgede ærter og de friske krydderurter rigtigt godt. Servér salaten med godt brød til.
2 laksefileter, 250 g
2 agurker
2 bundter forårsløg
500 g ærter i bælg
1 potte thaibasilikum
5 kviste frisk mynte
Dressing:
1 rød chili
2 spsk citronsaft
2 tsk frisk revet ingefær
1 spsk jomfruolivenolie
1 tsk rørsukker
Tilbehør:
Groft brød, 300 g
1. Start med dressingen: Flæk chilien, skrab kernerne ud og skær chilien i tynde strimler.
2. Kom chili, citronsaft, ingefær, olivenolie og rørsukker i en skål og pisk dressingen sammen.
3. Steg laksen på en grillpande ca. 5 min. på hver side, afhængig af tykkelse. Tag laksen af panden.
4. Skær agurkerne i strimler med en kartoffelskræller. Snit forårsløgene. Bælg ærterne. Vend agurk med ærter, basilikum og mynteblade.
5. Pluk laksen i mindre stykker og fordel dem i salaten. Dryp dressingen over, krydr med salt og peber og servér med brød til.
Energi pr. person: 430 kcal. Fordelt på: protein 22%, kulhydrat 51%, fedt 27%