Mad
8. maj 2009

Thai salat med laks

TID: Ca. 20 min.Denne salat smager helt fantastisk. Den »fede« laks supplerer de sprøde agurker, de friskbælgede ærter og de friske krydderurter
Af: Lone Kjær
https://imgix.femina.dk/media/b1cd348b9a2b4ca4b29829a4f8bbbea8.jpg

TID: Ca. 20 min.

Denne salat smager helt fantastisk. Den »fede« laks supplerer de sprøde agurker, de friskbælgede ærter og de friske krydderurter rigtigt godt. Servér salaten med godt brød til.

2 laksefileter, 250 g
2 agurker
2 bundter forårsløg
500 g ærter i bælg
1 potte thaibasilikum
5 kviste frisk mynte

Dressing:
1 rød chili
2 spsk citronsaft
2 tsk frisk revet ingefær
1 spsk jomfruolivenolie
1 tsk rørsukker

Tilbehør:

Groft brød, 300 g

1. Start med dressingen: Flæk chilien, skrab kernerne ud og skær chilien i tynde strimler.

2. Kom chili, citronsaft, ingefær, olivenolie og rørsukker i en skål og pisk dressingen sammen.

3. Steg laksen på en grillpande ca. 5 min. på hver side, afhængig af tykkelse. Tag laksen af panden.

4. Skær agurkerne i strimler med en kartoffelskræller. Snit forårsløgene. Bælg ærterne. Vend agurk med ærter, basilikum og mynteblade.

5. Pluk laksen i mindre stykker og fordel dem i salaten. Dryp dressingen over, krydr med salt og peber og servér med brød til.

Energi pr. person: 430 kcal. Fordelt på: protein 22%, kulhydrat 51%, fedt 27%

Læs også