Mad
20. oktober 2009Suppe af græskar
Som forret skal denne suppe være tynd uden ret meget fyld. Udgør suppen derimod måltidets hovedret, bør den være fyldig og mættende
Af: af BT
Foto: Colourbox
Opskrift på suppe af græskar
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Ingefær efter smag
1½ l vand
800 g hokkaido-græskar
300 g løg
200 g persillerod eller selleri, groftskåret
1 rød peber
Urtesalt/bouillon
Chilipeber
Timian/oregano
Skær græskarret over, og fjern kernerne med en ske; skær græskarret i skiver med skræl. Knust hvidløg og ingefær svitses let i olivenolien. Græskar, selleri/persillerod og løg tilsættes sammen med vand. Når grøntsagerne har kogt i en times tid, blendes suppen og smages til med urtesalt/bouillon samt chilipeber, timian eller oregano. Inden servering pyntes med finthakket rød peber.
Kilde: "Vegetarisk Suppe" af Helle Kofoed