Stegt kylling med fennikel og lakrids
Foto: Bjørn Jakobsen
Få 5 andre opskrifter med lakrids lige her
TID: 1 TIME OG 15 MIN. INKL. STEGNING
Ingredienser:
1 kylling
2 spsk smør
1 spsk lakridspulver
500 g små kartofler
2 fennikler
1 persillerod
1 rødløg
Salt, peber
300 g grønne bønner, forårsløg, ærter evt. fra frost
Evt. timian til pynt
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader.
Bland smør og lakridspulver.
Løft skindet på kyllingen og læg halvdelen af smørblandingen under skindet.
Læg kyllingen i et stort ovnfast fad.
Vask kartoflerne. Skær fenniklerne i lange stykker. Skræl persilleroden og skær den i lange stykker.
Pil løget og skær det i både. Læg grøntsagerne rundt om kyllingen og fordel resten af smørret ved dem. Krydr med salt og peber.
Steg kylling og grøntsager i ca. 1 time, til låret løsner sig fra skroget.
Damp grøntsagerne i saltet vand og servér dem til kylling og ovngrøntsager, evt. med lidt timian.