Mad
9. februar 2015

Stegt kylling med fennikel og lakrids

Her er SØNDAGs opskrift på en lækker hovedret med lakrids
Af: Louise Dandanell Ørsted
https://imgix.femina.dk/media/article/lakrids-kylling.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Få 5 andre opskrifter med lakrids lige her

TID: 1 TIME OG 15 MIN. INKL. STEGNING

Ingredienser:

1 kylling

2 spsk smør

1 spsk lakridspulver

500 g små kartofler

2 fennikler

1 persillerod

1 rødløg

Salt, peber

300 g grønne bønner, forårsløg, ærter evt. fra frost

Evt. timian til pynt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.

Bland smør og lakridspulver.

Løft skindet på kyllingen og læg halvdelen af smørblandingen under skindet.

Læg kyllingen i et stort ovnfast fad.

Vask kartoflerne. Skær fenniklerne i lange stykker. Skræl persilleroden og skær den i lange stykker.

Pil løget og skær det i både. Læg grøntsagerne rundt om kyllingen og fordel resten af smørret ved dem. Krydr med salt og peber.

Steg kylling og grøntsager i ca. 1 time, til låret løsner sig fra skroget.

Damp grøntsagerne i saltet vand og servér dem til kylling og ovngrøntsager, evt. med lidt timian.

Læs mere om:

Læs også