https://imgix.femina.dk/media/014bf89ef3b4467fbd8709cf7f33db17.jpg
Mad

Squash og auberginer i ras el hanout

30. april 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er squash og auberginer i ras el hanout. Få opskriften her

Ras el hanout er en marokkansk krydderiblanding, der bruges i hele Nordafrika. Den varierer meget i sammensætningen, og min version er aldeles u-autentisk og ydmygt sammensat en kølig dag på Christianshavn.

150 g udblødte kikærter
1 spsk. hakket ingefær
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. cayennepeber
¼ tsk. stødt allehånde
¼ tsk. fintrevet muskatnød
¼ tsk. stødt nelliker
olie til stegning
1 aubergine i grove terninger
1 squash i grove terninger
3 fed hvidløg i skiver
2 løg i både
3 tomater i terninger
1 dåse kokosmælk, 400 ml
salt

ENDVIDERE:
1 håndfuld plukket koriander
ingefær i julienne
lune naanbrød

Kog kikærterne møre i ca. 40 minutter.
Sautér imens ingefær, koriander, kardemomme, cayenne, allehånde, muskat og nelliker i lidt olie i en stor, varm gryde. Kom aubergine, squash, hvidløg og løg ved, og steg kort. Tilsæt tomater og kokosmælk, og lad retten simre i 15-20 minutter. Kom de kogte kikærter i; bring det i kog, og smag til. Servér straks toppet med koriander og ingefær og med lune naanbrød til.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/b569b3fbd02249a8a609410d461eff73.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/1317249342a243c48320aee0cb64fc48.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f54c46699ec64d5f9421b2c499958131.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/a39687fbe27d4896bebbbe2aae787264.jpg

Læs også