
Spelttærte med ørred, porre og ærter
5. marts 2009TID: Ca. 40 min. + bagetid
En fedtfattig tærtedej bliver aldrig helt så sprød som en smørbagt. Vil man gerne spare på kalorierne, er denne tærte et rigtig godt fedtfattigt alternativ.
Tærtedej:
60 g groft speltmel
150 g hvedemel
1 tsk salt
1 dl yoghurt naturel 3,5%
Evt. lidt koldt vand
Fyld:
3 porrer
½ tsk stødt
muskatnød
Salt og peber
200 g frosne ærter
100 g røget ørredfilet
2 dl yoghurt naturel 3,5%
3 æg
Tilbehør:
Groft brød, 200 g
Salat
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Kom speltmel og hvedemel i en skål. Tilsæt salt og saml
dejen med yoghurt. Tilsæt evt. lidt koldt vand, hvis dejen er for tør.
3. Rul dejen ud, så den passer i størrelsen til en tærteform, ca. 25 cm i diameter. Læg bunden i den smurte form og prik med en gaffel. Bag bunden i midten af ovnen i 15 min.
4. Snit porrerne fint og damp dem i 1 minut. Afdryp porrerne godt og krydr med muskatnød, salt og peber. Vend dem med de optøede ærter.
5. Skær ørredfileten i mundrette stykker.
6. Pisk yoghurten med æg og vend den med grøntsagsblandingen.
7. Fordel fyldet på tærtebunden sammen med fiskestykkerne. Bag tærten færdig i ca. 30 min. Servér med groft brød og salat.
Energi pr. person: 570 kcal.
Fordelt på: protein 20%,
kulhydrat 59%, fedt 21%