https://imgix.femina.dk/media/32fe1554d2904d338e14bc3707d03df1.jpg
Mad

Spelttærte med ørred, porre og ærter

5. marts 2009
af Lone Kjær
Foto Bjørn Jakobsen
TID: Ca. 40 min. + bagetid En fedtfattig tærtedej bliver aldrig helt så sprød som en smørbagt. Vil man gerne spare på kalorierne, er denne tærte et

TID: Ca. 40 min. + bagetid

En fedtfattig tærtedej bliver aldrig helt så sprød som en smørbagt. Vil man gerne spare på kalorierne, er denne tærte et rigtig godt fedtfattigt alternativ.

Tærtedej:
60 g groft speltmel
150 g hvedemel
1 tsk salt
1 dl yoghurt naturel 3,5%
Evt. lidt koldt vand

Fyld:
3 porrer
½ tsk stødt
muskatnød
Salt og peber
200 g frosne ærter
100 g røget ørredfilet
2 dl yoghurt naturel 3,5%
3 æg

Tilbehør:
Groft brød, 200 g
Salat

1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Kom speltmel og hvedemel i en skål. Tilsæt salt og saml
dejen med yoghurt. Tilsæt evt. lidt koldt vand, hvis dejen er for tør.

3. Rul dejen ud, så den passer i størrelsen til en tærteform, ca. 25 cm i diameter. Læg bunden i den smurte form og prik med en gaffel. Bag bunden i midten af ovnen i 15 min.

4. Snit porrerne fint og damp dem i 1 minut. Afdryp porrerne godt og krydr med muskatnød, salt og peber. Vend dem med de optøede ærter.

5. Skær ørredfileten i mundrette stykker.

6. Pisk yoghurten med æg og vend den med grøntsagsblandingen.

7. Fordel fyldet på tærtebunden sammen med fiskestykkerne. Bag tærten færdig i ca. 30 min. Servér med groft brød og salat.

Energi pr. person: 570 kcal.
Fordelt på: protein 20%,
kulhydrat 59%, fedt 21%

Se også
Grøntsagstærte med mandel-rucola pesto

Læs også