Mad

Spaghetti med muslinger

af Louisa Lorang 20. december 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er spaghetti med muslinger. Få opskriften her

150 g spaghetti eller linguine½ kg muslinger1 persillerod i små terninger1 gulerod i små terningeren smule olie til stegning2 fed hvidløg i tynde skiver1 rød chilipeber, hakket (med eller uden frø)1 dl hvidvin1 dl kogevand fra pastaen½ bundt bredbladet persille, hakket1 spsk. smørgroft brødKog spaghettien i rigeligt og saltet vand, til den er al dente. Gem lidt af kogevandet.Rens muslingerne; fjern skægget, og kassér de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.Sautér persillerod, gulerod og muslinger i en smule olie. Kom hvidløg og chili ved, og derefter hvidvin og vand. Sæt tætsluttende låg på, og lad muslingerne dampe i 3-4 minutter, eller til alle har åbnet sig. Ryst forsigtigt gryden undervejs. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen. Kom spaghetti, persille og smør i gryden, og vend forsigtigt rundt.Servér straks med brød og servietter til.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER