Annonce
Mad

Søde blomsterbrød med marcipan-marmeladefyld

På dage, hvor forårssolen viser sig fra sin bedste side, og det lune vejr skal nydes, har vi her den helt perfekte opskrift på små søde blomsterbrød, der er lige til at pakke i picnickurven. Nyd dem i din yndlingskrog i haven eller på weekendens morgenbord.

Er du til appelsin, hindbær eller skovbær? Vælg selv din egen smagsfavorit. Eller gør som os, og kombiner de tre smagsvarianter i disse smukke blomsterbrød. Så er der lidt for enhver smag. Bland lidt revet citronskal i din marmeladeblanding, og du vil opnå den perfekte balance mellem sødt og surt.

Se, hvordan du laver fyldet her:

Nemmere end du tror

Vi kan ikke få nok af smukt bagværk i disse tider. Og når det tilmed er nemt at lave, så er det bare med at finde bageredskaberne frem og gå i gang. Selv hvis du ikke er super ferm til at flette, så giv alligevel disse nemme blomsterbrød en chance. Den meget simple teknik, vi har brugt, kan selv børnene hjælpe med i køkkenet, og vi lover, at de vil imponere alle.

Se, hvordan du gør lige her:

Naturlig selvforkælelse

De fine brød er søde, og selvom de smager syndigt af marmelade, så er der sparet en smule på kalorierne i forhold til almindelig marmelade. Ved udelukkende at søde marmeladen med blomsterhonning er der nemlig skåret ned for kalorierne. Så det er helt ok at spise en ekstra – eller tre.

 

Tid i alt: 50 min
Antal: 16 stk

DET SKAL DU BRUGE

Fyld med appelsin

1 usprøjtet citron
1 dl syltetøj med appelsin fra Den Gamle Fabrik
1 spsk. chiafrø

Fyld med hindbær

1 usprøjtet citron
10 friske hindbær
1 dl syltetøj med hindbær fra Den Gamle Fabrik
1 spsk. chiafrø

Fyld med skovbær

1 usprøjtet citron
10 friske hindbær
1 dl syltetøj med skovbær fra Den Gamle Fabrik
1 spsk. chiafrø

Blomsterbrød

50 g gær
1 dl mælk
1 æg
1 knsp salt
1 tsk stødt kardemomme
60 g sukker
350 g hvedemel
125 g hvedemel
125 g smør
75 g marcipan

Topping

1 æggehvide
2 spsk perlesukker

Opskrift - sådan laver du blomsterbrød med marmelade

Hævetid: 45 min + 30 min. Bagetid: 8-10 minutter

Fyld med appelsin

  1. Skyl citronen, og riv skallen. Bland syltetøj, citronskal og chiafrø i små glas, og rør det godt sammen. Sæt syltetøjet på køl i mindst 2 timer.

Fyld med hindbær

  1. Skyl citronen, og riv skallen. Skyl hindbær. Bland syltetøj, citronskal, hindbær og chiafrø i små glas, mos bærrene med en gaffel, og rør det godt sammen. Sæt syltetøjet på køl i mindst 2 timer.

Fyld med skovbær

  1. Skyl citronen, og riv skallen. Skyl hindbær. Bland syltetøj, citronskal, hindbær og chiafrø i små glas, mos bærrene med en gaffel, og rør det godt sammen. Sæt syltetøjet på køl i mindst 2 timer.

Blomsterbrød

  1. Smuldr gæren i en skål. Varm mælken i en gryde, indtil den er 37°. Hæld mælken over gæren i skålen, og rør rundt med en træske, indtil gæren er opløst. Bland æg, salt, kardemomme, sukker og mel i dejen, og ælt den sammen i 5 minutter. Brug gerne en røremaskine.
  2. Skær smørret i skiver. Skær små huller i dejen i skålen med en kniv, og fordel smørret i hullerne. Ælt dejen i yderligere 10 minutter, til den er smidig. Lad dejen hæve overdækket i 45 minutter.
  3. Del dejen i 16 stykker. Rul stykkerne ud til cirkler med en kagerulle, ca. 10 cm i diameter. Drys lidt ekstra mel på bordet, hvis dejen klistrer til bordet eller kagerullen. Riv en smule marcipan på den grove side af et rivejern i midten af dejcirklen, og læg derefter 1 tsk. syltetøjsfyld over marcipanen.
  4. Brug en skarp kniv, og skær fire snit ind til fyldet. Det er vigtigt, at du ikke skærer hele vejen ind til midten, men stopper, hvor fyldet er, så du får fire kvarter, der hænger sammen i midten.
  5. Fold den øverste og nederste del dej over fyldet i midten som blomsterblade. Fold derefter dejen i siderne over midten, så det ligner en bomsterknop. Læg de små brød i muffinforme, og lad dem hæve overdækket i 30 minutter.

Topping

  1. Tænd ovnen på 225°. Pisk æggehviden sammen, og pensl de små brød. Drys perlesukker på toppen af brødene, og bag dem 8-10 minutter i ovnen.

 

EN NYHED FRA DEN GAMLE FABRIK

DEN GAMLE FABRIK Bær & Honning er en helt ny serie af marmelade lavet med bær og frugt og sødet med blomsterhonning, intet andet. Siden 1834 har Den Gamle Fabrik defineret smagen af marmelade, og i samarbejde med Jakobsens honning lanceres nu en helt ny honning-variation af den traditionelle marmelade, som gør det nemt for dig at træffe et naturligt valg. Blomsterhonningens smagsprofil er nøje udvalgt, da den indeholder citrus- og bærnoter, som på bedste vis komplementerer ingredienserne i din yndlingsmarmelade. Prøv den med appelsin, hindbær eller skovbær.