Skumfiduser med pebermynte
foto: Bjørn Jakobsen
Skumfiduser med pebermynte (tid: 45 min.)
Ingredienser
7 blade husblas
40 g glukosesirup
180 g sukker
3 æggehvider
20 g flormelis
1 tsk pebermynteessens, fås bl.a. i Matas
1 tsk frugtfarve, grøn
1½ dl flormelis
1½ dl kartoffelmel
Fremgangsmåde
Læg husblasbladene i koldt vand i 5 min.
Kom glukosesirup, sukker og ½ dl vand i en gryde og kog op.
Dryp vandet af husblassen og smelt den i den varme glukoseblanding.
Pisk æggehviderne helt stive med 20 g flormelis, pebermynteessens og frugtfarve. Hæld den kogende glukosemasse i den lysegrønne æggehvideblanding lidt ad gangen under kontant piskning. Pisk konstant i ca. 15-20 min., til massen af-køles og bliver fast i konsistensen.
Bland 1½ dl flormelis med kartoffelmel og drys det i et stort firkantet fad eller en bradepande. Kom den faste afkølede masse i en sprøjtepose og sprøjt lange tykke stænger. Lad dem afkøle helt.
Klip stængerne i mindre stykker og vend hver skumfidus i flormelisblandingen.