Mad
5. december 2012

Skumfiduser med pebermynte

Opskrift: De er friske, små og er en perfekt og opfindsom værtindegave
Af: Julie Hey
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/12/49/madsag/spisegaver4-612x325.jpg

foto: Bjørn Jakobsen

Skumfiduser med pebermynte (tid: 45 min.)

Ingredienser
7 blade husblas
40 g glukosesirup
180 g sukker
3 æggehvider
20 g flormelis
1 tsk pebermynteessens, fås bl.a. i Matas
1 tsk frugtfarve, grøn
1½ dl flormelis
1½ dl kartoffelmel

LÆS MERE: Mere inspiration til spiselige gaver? SØNDAG har samlet 6 lækre, smukke og opfindsomme spiselige gaver, som du kan give til værtinden i juletiden, se dem her

Fremgangsmåde
Læg husblasbladene i koldt vand i 5 min.

Kom glukosesirup, sukker og ½ dl vand i en gryde og kog op.

Dryp vandet af husblassen og smelt den i den varme glukoseblanding.

Pisk æggehviderne helt stive med 20 g flormelis, pebermynteessens og frugtfarve. Hæld den kogende glukosemasse i den lysegrønne æggehvideblanding lidt ad gangen under kontant piskning. Pisk konstant i ca. 15-20 min., til massen af-køles og bliver fast i konsistensen.

Bland 1½ dl flormelis med kartoffelmel og drys det i et stort firkantet fad eller en bradepande. Kom den faste afkølede masse i en sprøjtepose og sprøjt lange tykke stænger. Lad dem afkøle helt.

Læs mere om:

Læs også