Mad
31. oktober 2016

Shortbread med chokolade

En trelags godte, der smager af en million: Sprød bund, fyldig karamel og øverst et tykt lag chokolade. Her får du opskriften på shortbread med chokolade
Af: Timm Vladimir
shortbread

Foto: Columbus Leth

Shortbread med chokolade

Tid: 40 minutter. Bagetid: 20 minutter. Køletid: I alt 3 timer Antal: Ca. 20 stk. DET SKAL DU BRUGE 225 g hvedemel 75 g sukker 175 g koldt smør 1 bageform, ca. 20 x 25 cm TOPPING 150 g smør 1 dåse sød kondenseret mælk (397 g) 1 dl sirup 300 g chokolade PRØV OGSÅ: Shortbread med mandler og orange

Opskrift - sådan laver du shortbread med chokolade

1. Tænd ovnen på 180°. Bland mel og sukker. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen, til det samler sig. Dejen skal ikke æltes, så bliver bunden ikke sprød. Beklæd formen med bagepapir. Pres dejen ned i den, og bag bunden i 20 minutter, til den er let gylden. Lad den køle helt af, det tager ca. 1 time. 2. TOPPING: Lun smør, kondenseret mælk og sirup i en lille gryde, til blandingen er ensartet. Skru op for varmen, og kog blandingen til en lys karamel, mens du hele tiden rører rundt. Det tager 5-10 minutter. Hæld karamellen over bunden, og lad den køle af og sætte sig. Det tager ca. 2 timer. 3. Smelt chokoladen over vandbad, og fordel den over karamellaget. Skær kagen i passende stykker med en skarp kniv, når chokoladen er stivnet. PRØV OGSÅ: Småkager med hvid chokolade og pistacienødder

Læs også