https://imgix.femina.dk/media/bb82216618354865bf07dfa79a63bcce.jpg
Mad

Salade nicoise

19. maj 2010
af Lone Kjær
Min yndlingsver­sion af salade nicoise er med kogte kar­tofler, oliven og ­selvfølgelig frisk tun. Er det ­sæson for nye rødbeder, smager de også skønt i. Salaten vendes med en god ­vinaigrette (sennepsdressing). Serveret med groft brød til er det meget mættende mad.

TID: 20 min.

Til 4 personer

Prøv også:

Tun ceviche Tun, svitset med chilimarinade
Teatersnitte - Tun med æg og spinat Tunburger med wasabi-mayonnaise og avocado

Tun, svitset med sesamfrø

2-3 tunbøffer, ca. 300 g i alt
200 g blandede salater
200 g haricot verts
1 bakke cherrytomater - ca. 200 g
8 kogte kartofler
12 kapersbær
50 g sorte oliven

Sennepsdressing:
1 tsk dijonsennep
1 tsk hvidvinseddike
2 spsk olivenolie

Tilbehør:
Groft brød, 200 g

1. Grill tunbøfferne

2 min. på hver side. Tunen skal lige tage farve, men stadig være rå indeni.

2. Skyl salaten, og lad den dryppe af.

3. Nip haricot verts og kog dem i letsaltet vand i 2 min. Afdryp og hæld koldt vand over.

4. Halvér tomaterne, og skær kartoflerne i skiver.

5. Pisk ­ingredienserne til dressingen sammen, og vend den godt med salaten.

6. Anret salaten med kartofler, bønner, cherrytomater og tun skåret i mindre stykker. Pynt med kapers­bær og oliven. Servér med groft brød til.

Energi pr. person 500 kcal. Fordelt på: protein 24%, kulhydrat 49%, fedt 27%

Læs også