https://imgix.femina.dk/media/accfccbfdb5e4501b4d7d495fc70e054.jpg
Mad

rugbrødslagkager, Sønderjyske

14. februar 2022
af Ida Davidsen
Tid: 1 time6 æg150 g sukker200 g revet mørkt rugbrøduden kerner (rimeligt friskt)2 spsk kakao1 spsk kartoffelmel2 tsk bagepulverEvt. 100 g hakkede

Rugbrødslagkage

  • 6 æg
  • 150 g sukker
  • 200 g revet mørkt rugbrød uden kerner (rimeligt friskt)
  • 2 spsk kakao
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • Evt. 100 g hakkede mandler

Fyld og pynt:

  • ½ liter piskefløde
  • Solbærsyltetøj

Del æggene i blommer og hvider og pisk æggeblommerne til en lys og luftig æggesnaps med sukkeret. Vend det revne rugbrød, kakao, kartoffelmel, mandler og bagepulver i.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen ad tre omgange.
Smør 8 små cocotter og hæld rugbrødsdejen i.

Sæt dem i en 180 grader varm ovn og bag dem ca. 20 min.

Afkøl kagerne og del dem i tre lag.

Pisk fløden til skum og bland ? af flødeskummet med solbærsyltetøj efter smag.

Læg kagerne sammen med solbærskummet og fordel resten af flødeskummet som pynt på toppen sammen med lidt solbærsyltetøj.

Læs også