https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/gaestemad/2012/12/1251-den-store-nytaarsmiddag/1251-nytaarsmiddag-1-copy.jpg
Mad

Rossini, mandler & tranebær i lakrids

20. december 2012
af Camilla Zarah Lawes
Den skønne boblende drink kan tilberedes med champagne, crémant, cava eller prosecco. Servér de salte, syrlige og lidt stærke lakridsmandler og -bær til

ROSSINI
400 g optøede jordbær fra frost
80 g sukker
1 vaniljestang
1 flaske mousserende vin eller champagne, afkølet

Kom jordbærrene i en lille gryde med sukker, vaniljebælg og -korn, og kog ved lav varme i 5-8 minutter, til de er kogt ud. Mós jordbærrene med en gaffel, og passér dem gennem en sigte. Opbevar lagen på køl, til den skal bruges.

Drys lidt sukker ud på en flad tallerken. Dyp en ren finger i jordbærlagen, smør lidt på hver glaskant, og vend den ned i sukkeret. Fordel lagen i glassene, og hæld kolde bobler på. Servér straks.

MANDLER & TRANEBÆR I LAKRIDS
200 g mandler
1 spsk. olivenolie
2 tsk. lakridspulver
75 g tørrede tranebær
havsalt

Rist mandlerne på en varm pande, til de er sprøde. Hæld olie på, og ryst godt rundt. Drys lakridspulver på, og ryst panden godt, så lakridspulveret fordeler sig på mandlerne. Tag det fra varmen, og vend tranebær og salt i. Servér til drinken.

Læs også: Opskrifter på lækre og forfriskende cocktails

Læs også