Mad

Ristet laks med syrlige kartofler

af Louisa Lorang 3. januar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er ristet laks med syrlige kartofler. Få opskriften her

Vælg gerne en vild laks. Den er langt sundere og ikke så fed som den opdrættede.500 g små kartoflersalt¼ dl æbleeddike1 porre i tynde skiver2 spsk. finthakkede løg (gerne skalotteløg)¼ dl olivenolie2 spsk. grofthakket estragonsaltLAKS:250 g laks uden skind og benlidt olie til stegningsaltTILBEHØR:salat eller dampede grøntsagerSkrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand. Dræn vandet fra. Lun eddike, porre, løg og olivenolie en smule i en kasserolle, og vend den varme dressing med kartoflerne lige inden servering. Vend estragon i, og smag til med salt.Steg imens laksen i lidt olie på en varm pande. Lad den stege næsten færdig på den ene side. Tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt, og servér straks med syrlige kartofler og salat eller dampede grøntsager. Opskriften er til 2 personerTIP: Kartoflerne kan også spises kolde, som en slags rustik kartoffelsalat.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Torsdag

Fredag