
Ristet laks med syrlige kartofler
3. januar 2013Vælg gerne en vild laks. Den er langt sundere og ikke så fed som den opdrættede.
500 g små kartofler
salt
¼ dl æbleeddike
1 porre i tynde skiver
2 spsk. finthakkede løg (gerne skalotteløg)
¼ dl olivenolie
2 spsk. grofthakket estragon
salt
LAKS:
250 g laks uden skind og ben
lidt olie til stegning
salt
TILBEHØR:
salat eller dampede grøntsager
Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand. Dræn vandet fra. Lun eddike, porre, løg og olivenolie en smule i en kasserolle, og vend den varme dressing med kartoflerne lige inden servering. Vend estragon i, og smag til med salt.
Steg imens laksen i lidt olie på en varm pande. Lad den stege næsten færdig på den ene side. Tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt, og servér straks med syrlige kartofler og salat eller dampede grøntsager.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Kartoflerne kan også spises kolde, som en slags rustik kartoffelsalat.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER




Fredag