Risotto med rødspættefileter
RISOTTO MED RØDSPÆTTEFILETER
2 voksne og 2 børn
Risotto
2 squash
1 rød peberfrugt
2 gulerødder
2 spsk olie
1 liter hønsebouillon
1 løg
1 spsk olie
1 spsk hvidvinseddike
2 fed hvidløg
4 dl risottoris
Saft af 1/2-1 appelsin
20 gram smør
revet emmentaler
1 appelsin
Stegte fiskefileter
300 gram rødspættefileter
1 spsk smør
1 spsk olie
Sådan gør du
Risotto
Tænd ovnen på 200 grader
Rens og skyl squash, peberfrugt og gulerødder, og skær dem i store tern.
Kom alle grønsagerne i en plastpose, og tilsæt olie. Ryst posen, så olien fordeler sig på grønsagerne.
Kom bagepapir i et stort ildfast fad. Hæld grønsagerne ud på bagepapiret, og sæt fadet i ovnen i ca. 25 minutter, til grønsagerne er bagte.
Kog vandet til hønsebouillonen og rør bouillon og vand sammen i en skål.
Skræl og hak løget fint. Opvarm olien i en gryde, og svits løget nogle minutter i olien.
Tilsæt eddiken, og rør rundt, mens eddiken damper ind.
Tilsæt presset hvidløg sammen med risene. Rør rundt. Tilsæt hønsebouillonen ad flere omgange - begynd med et par deciliter.
Bring risene i kog. Rør af og til. Tilsæt mere bouillon. Kog risene uden låg. Fortsæt, til al bouillonen er tilsat. Det tager ca. 20 minutter. Risene må ikke svømme i væde, men skal være fugtige og løse.
Smag til med appelsinsaft.
Vend smørret i risene.
Bland med det samme de ovnbagte grønsager med risottoen.
Filetér appelsinen, skær skiverne i tern og pynt retten med disse.
Server risottoen sammen med en skål revet emmentaler eller frisk, høvlet parmesan. Så kan børn og voksne selv drysse ost over retten efter smag.
Fiskefileter
Opvarm smør og olie på en pande, til det bliver gyldent.
Steg fiskefileterne et par minutter på hver side afhængig af tykkelsen. Kødet skal være hvidt indeni. Pas på med ikke at stege fisken for længe, for så bliver den tør og kedelig.
Smag også andre opskrifter med fisk:
Fiskefrikadeller
Laksetatar