Risengrød med hvid chokolade og syltede blommer
Foto: Betina Hastoft
Risengrød der er blevet ekstra lækker med hvid chokolade og syltede blommer fungerer som julefrokostens søde punktum - og vi lover, at ingen vil savne den vanlige risalamande. Opskriften rækker til seks personer og tager en times tid at lave.
Du skal bruge:
1½ liter økologisk sødmælk
2 dl grødris
1 tsk. salt
150 g hvid chokolade
150 g hasselnøddekerner
2 1/2 dl piskefløde
3 spsk. flormelis
SYLTEDE BLOMMER
6 store blommer
100 g farin
2 dl portvin
2 kardemommefrø
Mangler du opskriften på den klassiske risengrød? Den får du her!
Sådan gør du:
Kog mælken op, skyl risene og kom dem i den kogende mælk. Skru ned for varmen, læg låg på og lad risene koge i 45-50 minutter under jævnlig omrøring.
Hak chokoladen fint.
Tag grøden fra varmen og tilsæt salt og hvid chokolade. Afkøl helt.
Varm en pande op og tørrist hasselnødderne. Kom de varme nødder i et rent viskestykke og gnid nødderne rundt, så skallerne slipper. Hak nødderne groft.
Pisk fløden til flødeskum med flormelis. Vend forsigtigt flødeskum og nødder (gem lidt til pynt) i grøden.
Halver blommerne og fjern stenen. Kog en lage af farin, portvin og kardemommefrø. Tilsæt de halve blommer og lad dem kog med i lagen i 8 minutter. Lad dem køle helt af.
Anret risengrøden med nødder, en syltet blomme og lidt af syltelagen.