Rabarberkompot kan anrettes i en stor serveringsskål, men det er hyggeligt og praktisk at portionsanrette den i 6 patentglas med låg, som er nemme at pakke ned og tage med på farten
6 personer
INGREDIENSER TIL RABARBERKOMPOT
500 g jordbær
ca. 18 makroner
6 patentglas
RABARBERKOMPOT
800 g rabarber
1 vaniljestang
200 g lyst rørsukker
HVID CHOKOLADECREME
100 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
Opskrift - sådan laver du rabarberkompot med jordbær, markroner og hvid chokolade
Rabarberkompot: Rens rabarberne, og skær dem i skrå skiver på ca. 5 cm. Læg dem i et ovnfast fad. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland med rørsukkeret. Drys vaniljesukkeret over rabarberne i fadet, og læg den tomme vaniljebælg ved. Dæk fadet med alufolie, og bag rabarberne i en 200° varm ovn i 30 minutter. Tag din rabarberkompot ud, og afkøl den helt. Tag et par jordbær fra til pynt, og skær resten i mindre stykker. Vend jordbærstykkerne i din rabarberkompot.
Hvid chokoladecreme: Hak chokoladen groft, og læg den i en skål. Kog 1 dl fløde op til kogepunktet, og hæld den varme fløde over chokoladen i skålen. Rør rundt, til al chokoladen er smeltet. Sæt cremen på køl i 2-3 timer. Pisk den sidste 1½ dl fløde til let skum, og vend det sammen med den kolde chokoladecreme. Anret rabarberkompotten i 6 glas, og fordel den hvide chokoladecreme ovenpå. Pynt desserterne med knuste makroner lige inden servering.