Mad
13. oktober 2008Portvinsost med butterdejskiks
Tid: Ca. 30 min.Ca. 250 g roquefort3-4 spsk portvinPeber1½ plade optøet butterdejSammenpisket ægBlå birkes og sesamfrøGroft saltSalatbladeSkær
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Tid: Ca. 30 min.
Ca. 250 g roquefort
3-4 spsk portvin
Peber
1½ plade optøet butterdej
Sammenpisket æg
Blå birkes og sesamfrø
Groft salt
Salatblade
Skær butterdejen i stænger og pensl dem med æg. Dyp den ene ende i birkes og den anden i sesamfrø. Drys lidt salt på og bag dem ved 225 grader i ca. 10 min., til de er gyldne og sprøde. Rør osten med portvin og smag til med peber. Stil den koldt indtil servering. Form osten til »æg« med en varm ske og servér dem over salatblade sammen med butterdejskiksene.