Mad

Pocheret laks med agurkecreme

af Louisa Lorang 21. juni 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er pocheret laks med agurkecreme. Få opskriften her

1 liter vand3 dl hvidvin1 bundt dild2 tsk. salt300 g laks i filet, uden skindENDVIDERE:3 spsk. drænet yoghurt, 10 %1 spsk. citronsaftsalt og peber2 forårsløg i tynde skiver1 agurkTILBEHØR:½ kg kogte nye kartofler100 g blandet salatKom vand, vin, dildkviste (gem toppene til agurkecremen) og salt i en gryde, og bring det i kog. Del fisken i to, og kom den i gryden. Skru ned for varmen, og lad fisken stå i 5 minutter i lagen, lige under kogepunktet. Sluk for varmen, og lad fisken stå i yderligere 10 minutter. Rør imens yoghurt, citronsaft og salt og peber, hakkede dildtoppe og forårsløg sammen.Skær agurken i små terninger, og vend den i dressingen. Smag til, og servér den lune laks med agurkecreme og nye kartofler Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER