
Hvis du har en rest kartofler tilovers fra dagen før, er de gode at bruge i mormorsalaten.
1. Form kødet til 4 bøffer, og hak et ternet mønster i dem med en kniv. Drys groftkværnede peberkorn på en tallerken, og tril siderne af bøfferne i peberkornene. Brun bøfferne i olie på en pande ved høj varme. Skru ned for varmen, og steg bøfferne i 3-6 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Tag panden fra varmen, og krydr bøfferne med salt.
2. Mormorsalat: Skyl og pluk salaten i grove stykker. Skyl agurken, og skær den i 4 cm lange, tynde stave. Skær de kogte kartofler i halve. Rens forårsløg, og skær dem i skiver på skrå. Vend salat, agurk, kartofler og forårsløg sammen.
3. Dressing: Rør eddike sammen med sukker, til sukkeret er opløst. Rør fløde i, og krydr med salt og peber. Vend dressingen i salaten. Servér salaten som tilbehør til bøfferne. Drys med persille.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER